torstai 29. tammikuuta 2009

"ASIAT ON JO SOVITTU, KANSA VAIETKOON!"

Aluksi haluan sanoa,
että kaikesta jäljessä tulevasta huolimatta
olen perin turkulainen - mitä se sitten lieneekin.
Pidän koti- ja syntymäkaupungistani - etten peräti uskaltaisia sanoa olevani ylpeä siitä, jonka raitiovaunuja ja busseja äitini siivosi ja jonka satamatyömiehenä isäni hankki perheelle niukan leivän.
Olenko nurkkapatriootti, sitä en tiedä, mutta silti ja sen vuoksi uskallankin kriittisesti ja vahvasti ottaa kantaa asioissa, joista tiedän tuhansien kuntalaisten ohellani nyt kärsivän ja olevan kanssani samaa mieltä.
Enkä ole jäävi näissä asioissa!

Mikä Turussa mättää?


Poliittinen Turku-sopimus
Vaalien jälkeen tekivät kaikki (huom. kaikki) valtuustoryhmät turkupoliittisen asikirjasopiumuksen.
Siinä on monia meitä koskevia asioita; siinä määritellään uudellen vuokratalojen asukkaiden tulevaisuuden tuulia, siinä sovitaan, että vuositasolla vähennetään ainakin 200 työntekijää kaupungilta valtuustokauden aikana.
Siinä puhutaan monenlaisesta 'kehittämistesä' ja 'tutkimisesta', konsultoinnista ja projekteista ja hankkeista, joissa yleensä tavallinen kuntalainen jää kuulematta. Mutta projekteihin ja hankkeisiin riittää aina varaa palkata uusia ihmisiä, suunnittelijoita, tutkijoita, sihteereitä, asiantuntijoita...

Toriparkki
Vaikka 13 000 ihmistä vaatii allekirjoituksin kansanäänestystä toriparkkiasiassa, ovat suurimmat ryhmät demarit ja kokoomus sopineet tämän hankkeen läpiviemisestä; asemkaavamuutosta viedään vauhdilla sen suuntaisesti eteenpäin. Suurin osa muita puolueita menee vikisten perässä, kuten tapoihin kuulu.
No. Kj Pukkinen totesi toki, että vastahan ihmiset syksyllä äänestivät! Totta sekin.
Siis ketä äänestivät? Niitä kokoomuksen kaksilahkeisia ja joitain hameväenkin päällikköpolitikkoja, - myös muista valtapuolueista - joiden intressit ovat muualla kuin asukkaiden eduissa.
Siis kokoomusta, demareita ja kaikkia perässä tulevia hännystelijöitä, kaikkia, jotka nyt ovat mennet ja tehneet sopimukset neljän vuoden ajaksi! Siis asiat on sovittu, kansa vaietkoon?!

Nyt saa nähdä, mita kuntalaistottelemattomuus saa aikaan, jos toriparkkiasia menee läpi!

Kaupungin vuokra-talot
Viime kevään ja kesän oli useita mielenosoituyksia, joissa asukkaat puolustivat kaupungin vuokrataloja. Ne kun aiotrtiin panna lihoiksi ja asuikkaiden tulevaisuus tuuliajolle. Sitekä kamppailu toi erävoiton. Asia jätettiin uudelle valtuustolle. Nyt Turku-sopimus puhuu vuokratalojen uudelleenjärjestömisestä etc. Lopputukoksena jossain järjestelyssä on nousevat vuokrat ja tioanne, jossa vuiokratuki ei okorvaakaan enää kaikke mitä nykyään on korvannut. Palaan asiaan truonnempana, kunhan opiskelen asian ensin.

Sivukirjastojen toiminnan alasajo
Samalla kun kaupunki valmistautuu kulttuuripääakupungiksi 2011, on kulttuurilautakunnan suunnitelmissa sulkea osa sivukirjastoista ja tiivistää toisten toimintaa niin ajallisesti kuin tiloiltaan.
Kaiken huipuksi meni kaupunginhallitus tekemään tuon yli toimivaltansa ulottuva päätöksen, joten asia etenee nyt oikaisuvaatimuksesta ja siitä edelleen hallitno-oikeuteen...
Kirjastolaista jo taannoin kirjoitinkin, kannattaa lukea asiaa sieltä vähän alempaa.
Mutta yhtä kaikki, tuhannet turkulaiset koululaisista vammaisiin, kirjailijoista muusikkoihin ja tavallisiin asukkaisiin ovat nyt lähteneet tielle, jolta heitä ei hevin pysäytetä ennekuin on taattu, että kirjasto säilyy.

Terveysasemat keskitetään kauas väestöalueiltaan
Aikanaan Turku rakensi kohtuullisen hyvän ja hyvin palvelleen terveysasemaverkoston palveluineen.
Nyt sitä on pala palalta jo viipaloitu ja ajettu alas.
Neuvoloita on lakkautettu.
Hammashoitoloita siirretty keskushammashoitolaan pois koulujen ja asukkaiden alueilta.
Ilpoinen on lakkautettu ja toiminta siirretty pääterveysasemalle.
Homehaitat tietyissä kiinteistöissä on tiedetty vuosia, mutta hyvän talouden aikana ei niitä ole korjattu useista vaatimuksista huolimatta.
Sensijaan nyt vannotaan lääkäripulaan, jota voidaan helpottaa keskittämällä työt.
Siis asukkaat pannaan sijaiskärsijöiksi, jos lääkärit ei tyykkää tulla terveysasemalle töihin!

Mikseivät?
Siksi, että per potilas on varattu liian vähän aikaa.
Siksi, että työssä on tiukasti määritelty kaikki mahdollinen päätteellä tehtävä työ, joka ei aina vastaa lääkärin ammattia Mutta se ei saa olla selitys sille, että palvelut viedään pois.
Takana onkin keino voida yksityistää kuten päivystyksen osalta tehtiin jo.
Siitä olen vakuuttunut. Niin on kokoomus jo syksyllä vaatinut, ennen kuin se oli edes suurin ryhmä!
Kyse on keinosta, jolla julkinen sektori ajetaan entistä kurjempaan jamaan.
Mutta Pro terveyskeskus - liike on rakentumassa, eivätkä ihmiset ole laannet vielä tarvitsemasta lääkäriä!
Joten perästä kuuluu!

NYT NÄYTTÄÄ SILTÄ, ETTÄ TURUSSA ALKAA KANSA KYLLÄSTYÄ!
JOKOHAN SITÄ VÄKI LÄHTEE LIUIKKEELLE KUIN RANSKASSA KONSANAAN??


Ei kommentteja: