...hakiessani tuon muutaman litran maitoa juttelin kaupan kassalla työntekijän kanssa. Kyseessä oli keski-ikää lähestyvä nainen, joka itse oli aivan kauhuissaan suunnitelmista kaupan alan mahdollisen vapautuvan työajan suhteen.
Edelleen samasta asiasta ovat puhuneet mm. ihmiset, jotka työssään kohtaavat pahoinvoivia perheitä ja lapsia.
- Kannusta ja ohjaa siinä sitten säännölliseen elämään ja päivärytmiin, aamulla kouluun, ajoissa nukkumaan jne...jos koko huusholli pyörii ympäri kellon. Nukutaan kun väsyttää, valvotaan kun on jotain kivaa...huolimatta siitä, ettei se niin käy jos arkea, koulua, työelämää jne ajattelee.
Jo pelkästään lasten valvominen TV:n ja tietokoneen kanssa sotkevat koulussa jaksamista. Entä jos vanhempien työajat ovat aivan selkaisin, tai vanhemmat ottavat tavakseen käydä vaikka yösydännä kaupassa haukattavaa hakemassa, kun mieleen juolahtaa. Mistä syntyy lasten turvallisuudentunne, säännöllisyys ja rajat elämään?
Siitäkö, että työelämässä avataan kaikki pellit auki.
Edelleen olen vahvasti sitämieltä, että asialla pitäisi pitää paljon suurempaa ölymölyä kuin mitä nyt tapahtuu.
Pakit on paljon vaikeampi ottaa kuin pysähtyä ajoissa. Nyt siinä voi vedota vaiikka lamaan, jolloin ihmisten ostostottumukset joutuvat muutenkin tiukemmille. Ja me maksamme kuitenkin yötyön palkat nousevina hintoina.
Eli tästä pääsemme alkuun: se maidon hinta nousi jo. Koska lähtee muut elintarvikkeet perässä?
Bussilippujen hintoja kun ei lasketa vaikka polttoaine laskee; öljyn hinnan muutoksista huolimatta Fortum ilmoitaa taas sähkön hinnan korotuksesta. Ja mitä tapahtuukaan kunnissa verojen, asiakasmaksujen ja tonttivuokrien osalta pelkästään? Kaiken huipuksi samalla tehdään galluppia, jossa yksi vaihtoehto on palkkojen ja eläkkeiden tason pudotus talouskriisin korjaamiseksi!!
Kyllä elinkeinoelämä ja markkinat, siis kapitalismi osaa höykyttää.
Sen vallitessa ei ole muuta tarjollakaan, on hyvä muuten muistaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti