perjantai 9. marraskuuta 2012

HÄTÄHUUTO TURKIN VANKILOISTA!!!

Tiedote 10.11.2012 Julkaisuvapaa heti

Kurdistanilaisten poliittisten vankien nälkälakko on kestänyt kaksi kuukautta Turkin vankiloissa! Mielipidevankien terveydentila on hälyttävässä vaiheessa!

 
Kurdistanilaisten poliittisten vankien nälkälakko Turkin 39 vankilassa on kestänyt jo 60 päivää. Ihmisoikeusjärjestöt ja lääketieteen asiantuntiat ovat ilmaisseet syvän huolensa nälkälakossa olevien vankien hälyttävästä terveydentilasta ja ovat pyytäneet Turkkia estämään ihmistragedian hyväksymällä vankien demokraattiset vaatimukset.
 
Suurin osa vangeista on ollut nälkälakossa syyskuun 12. lähtien. Nälkälakon aloittivat seitsemässä turkkilaisessa vankilassa 63 vankia, joista 13 on naisia. Lakkolaisten määrä kasvoi nopeasti yli 700. Kuluneella viikolla nälkälakkoon on liittynyt mukaan 10 000 mielipidevankia.
 
Poliittisten vankien vaatimukset ovat seuraavat:
• Kurdeille oikeus opiskella omalla äidinkielellä, kurdin kielellä.
• Oikeus käyttää omaa äidinkieltä myös tuomioistuimissa.
• Vapautus Abdullah Öcalanille ja muille poliittisille vangeille.
 
Nälkälakossa olevat mielipidevangit haluavat herättää kansainvälisen yhteisön huomaamaan sietämättömät ihmisoikeusloukkaukset ja Turkin harjoittaman rasismin. Turkin hallitus on toistaiseksi kieltäytynyt hyväksymästä vankien vaatimuksia. Turkki rikkoo allekirjoittamiaan kansainvälisiä sopimuksia.
 
Kurdikansa kaikkialla maailmassa on reagoinut Turkin harjoittamaa rasistista politiikkaa vastaan järjestämällä mielenosoituksia ja tukinälkälakkoja. Turkin miehittämässä Kurdistanissa poliisi on ampunut mielenosoittajia ja vanginnut myös kansanedustajia, kaupunginjohtajia, valtuutettuja, toimittajia ja kansalaisjärjestöjen aktivisteja. 

Lauantaina 10. marraskuuta 2012 kello 16 järjestetään Hakaniementorilla Helsingissä kynttilä-mielenosoitus Turkin vangitsemien kurdistanilaisten mielipidevankien ihmisoikeuksien puolesta. Pyydämme kaikkia ihmisoikeuksia puolustavia osallistumaan lauantain mielenosoitukseen.
Suomessa asuvat kurdit vetoavat Suomen hallitukseen sekä suomalaisiin ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestöihin: Pyydämme ilmaisemaan tukenne Turkin vankiloissa nälkälakossa olevien kurdivankien hengen pelastamiseksi ja heidän vaatimustensa toteuttamiseksi.
Lisätietoja: Soran Zaki, soran.zaki@hotmail.com

Ei kommentteja: