maanantai 21. huhtikuuta 2008

Turku myymässä teatterin ja WA-museon!

Järjettömyyden näyttö Turun johdolta ja poliittisilta päättäjiltä :
yksityistetään kulttuurilaitokset ja rakennetaan samalla niitä lisää!

Hulluinta mitä aikoihin olen kuullut, on se, että Turku on kiinteistörahastolle myymässä kaksi keskeistä kulttuurilaitosta, kaupunginteatterin ja Wäinö Aaltosen museonamaan aikaan kun se suunnittelee huikeaa musiikkitalon rakentamista samalle rantasuoralle jokirantaan.
(kuva: Arja LEnto / YLE)

Suunnitelma on mahdoton. Sen toteaa mm. teatterinjohtaja Raija - Liisa Seilo. Hän arvioi, miten ajan mittaan yksityinen pääoma seinien omistajana on mahdollisesti määräämässä myös teatterin ohjelmistoa ja sen sisältöä. Silloin pelkkä kaupallisuus ja himphamppu veisi paikan kunnianhimoisemmilta teemoilta ja kriittiseltä teatterilta, joka kuitenkin on kehittämässä koko teatterilaitosta ja ilmaisua. Ja bloginpitäjä ihmettelee, miten silloin käy lippujen hintojen, kun pitää tuottaa voittoa rahastolle!

Kokoomuksen naisena sen sijaan WAM:n johtaja Päivi Kiiski 'ei näe sillä väliä kuka seinät omistaa, kunhan korjataan'. Se on siis nykyturkulaista juppimenoa! Samalla vielä taiteilijatkin ajetaan kadulle, ja yhtälö on valmis! Kulttuuri kuuluu vain eliitille, jolla on rahaa tehdä taidetta ja maksaa kalliista pääsylipuista!

Kun nyt suunnitellaan remontin rahoittamista varten 20 vuoden diiliä yksityisen pääoman kanssa niin, että kaupungilla on korkeintaan 30 % osuus, on selvää, kenen pillin mukaan tanssitaan.
Kuka on silloin kapellimestari, arvaa se!

Kyse on hankkeesta, joka on ehdottomasti torjuttava.
Näinkö Turku toimii kulttuuripääkaupunkina!
Cey Sévon, oletko tällaisen ajatuksen takana?
Oletko jo myynyt nahkasi vai puolustatko vielä julkista kulttuuritoimintaa ja sen mahdollisuuksia?

Turku on ensimmäisenä Suomessa tekemässä moisen tempun!
On siis valmis yksityistämään oman kulttuuritoimen kiinteistöt.
Kyllä ne seinätkin ovat kaupungille tärkeitä. Ne suovat mahdollisuuden toiminnalle ilman sponsorien isännänääntä!
Pian kai Turku myy lopunkin mahdollisen myytävissä olevan, nyt ovat jo listalla monet arvokiinteistöt, lukuista asuinkiinteistöt vuokralaisineen päivineen,useita kiinteistöjä historiallisesta Suurtorin miljööstä, siis siitä missä julistetaan joulurauha. Ja nyt uutena lisää nämä kulttuurin toimivat laitokset ...

Pian kai on syytä pelätä, että kaupunki myy vanhuksetkin eniten tarjoavalle, jotta päästään taas yhdestä kuluerästä. Sillä lailla köyhäinhoitolaitosten ja huutolaispolitiikan malliin!
Sopisi hyvin Turun imagoon!!
Samalla voisi saada SATA-komitea uuden idean kustannusten laskemiseen.

Mutta tällaisesta politiikasta, josta vähitellen kaikki yksityistetään, vastaavatkin ap. kaupunginjohtaja Jarkko Virtasen ym. kaupunginjohtajien ( Pukkinen ja Kyttä) johdolla ja myötävaikutuksella nykyiset vallassa olevat puolueet.j
Niillä on niin kova vauhti yksityistämisessä menossaan, että tavallista ihmistä ihan päätä huimaa.

Oletko kuullut moisia ajatuksia ennen? Mitä olet mieltä asiasta? Astu esiin ja puhu!

Ei kommentteja: