keskiviikko 18. kesäkuuta 2008

Turkulaisen sivuilla....



... käydään aika ajoin mielenkiintoisia keskusteluja tai ainakin erillisiä puheenvuoroja ihmisten arjen asioista. Niitä joskus on hyvä pysähtyä miettimään. Selailin tuossa lehtiä pois lajitellessani vielä uudelleen joitain sivuja. Mitä niitsä nousi esille?

Turun tyhjilleen jäänyt Kakolan mäki on ollut jatkuvasti monenlaisten intohimojen kohteena. Nyt vaan on kaava jo suunniteltu, ja taas yksi ajatus kaikesta jäi tässä mielessä huomioimatta - josko koskaan kaikkea voikaa huomioida, mutta kumminkin!
Yksi mielenkiitoinen ajatus olisi mielestäni nyt ollut tuo ehdotettu vesiaiheen rakentaminen niin, että hyödynnetään kallion alueella olevaa luonnonlähdettä ja sen historiallista roolia. Vaikka kaikenlaisia patsaista tihkuavia vesisuihkuja en ihan ymmärrä, olisi ajatus silti ollut varsin hieno. Alueesta olisi muodostunut todellinen keidas niin kaupunkilaisille kuin matkailijoillekin.

Suuri puistoalue erilaisine vesiaiheineen aivan luonnollisin elementein, ilman erityisvempaimia, ilman monenlaisia hässäköitä - vaan ihmisille tilaa olla, nauttia, rauhassa kävellä, istua ja vaikka kuunnella veden lorinaa ja lintujen laulua.

Paljon mielenkiintoista löytyy kaupunkilaisten ajatuksista ja esityksistä.
Niihin pitäisi päättäjienkin pysähtyä, eikä aina lähteä kaavoittajan pöydältä ja grynderien ehdoilla. Mutta se onkin jo toinen juttu!




Ei kommentteja: