tiistai 17. kesäkuuta 2008

Raisiosta kuuluu....

...voisivat sanoa kaikki ne ulosmarssineet elintarviketyöläiset, jotka muillakin paikkakunnilla osoittavat solidaarisuuttaan RAison tehtaiden suunnitelmille ulkoistaa töitään.
- Siinä samallahan ulkoistetaan pääluottamusmies, joka hanke lienee koko ulkoistamisen idea.
Työnantajalle hankalasta miehestä on päästävä eroon - on ollut liian aktiivinen työntekijöiden johdossa.
On kulunut vasta vuoden päivät, kun ihan Raisiossa Raision tehtailla oli vastaavanlaista henkilöstöpolitiikkaa kuin nyt mm. Nokialla Raision Myllyn tehtaalla. Pääluottamusmiehestä piti silloinkin päästä eroon!

Työntekijöiden oikeudet ovat vähintäin kyseenalaisia näinä ulkoistamisen aikoina.
Siinä menevät niin työt kuin työpaikat, ja samalla omaisuus ja pääomien voitot. Kaikki vain eri tahdissa ja eri syistä. Toiset hyötyvät, toiset häviävät!
Tavoitteena on voittojen maksimointi pääomasijoittajien tileille.
On huolehdittava samalla siitä, etteivät työntekijät pääsisi taistelemaan oikeuksistaan. Mutta kuten laulussa kerrotaan, että ' historian kulkua ei taaksepäin voi tuupata ja tyranni saa aina palkkansa...' ja siksi taistelu saa vaan yhä uusia muotoja ja kovempia otteita.

- Milloin Raisiota Raisiossa tai Nokialla, milloin Nokiaa Nokialla tai Salossa...tai vaikka Kiinassa... ihan miten kuten vain... saman lantin kääntöpuolet, työnantaja/kapitalistit ja työntekijät - ja sovittamaton ristiriita työn ja pääoman välillä. Vaikka Raisiosta alkaen.

********************
Muutakin kuuluu Raisiosta !

....nimittäin kunnan työntekijät (enpä kerro tarkemmin missä yksikössä, jotta ei lukijoille tule hankaluuksia!) ovat löytäneet nämä blogisivuni erityisesti viime syksyn Tehyn kamppailun aikoihin.. ja miksikäs ei.
Tästä kuulin lasten synttäreillä viime lauantaina - aivan yllätyksekseni. Ne olivat olleet koavsti luettuja ja siteerattuja.
- Eipä sittenkään tämä asioiden pohdinta ja kirjoittelu taida aivan harakoille mennä - kunhan vaan kommentoisittekin jotain! Tehkää ihmeessä se! Ihan vaan keskustelua näistä tavallisista ja vaikka tavattomistakin asioista!

... ja vieläkin muuta....
- elikkä Raisiossa on myös vaalityö lähtenyt hyvin käytiin.
Sitä ovat olleet varmistamassa koko viime kevään säännöllisesti kaupungintalolla pidetyt SKP:n Raision seudun osaston kuukausikokoukset. Taitaapa näin vaalityö edetä suoraan kaupungintalolle ! Onnea vaan taisteluun!

SKP palaa taas valtuustoon, onkin uusi tunnus Turussa ja Raisiossa!

Ei kommentteja: