torstai 26. kesäkuuta 2008

Punaisen pöydän parlamentti....aktiivisia ihmisiä...

...istui jälleen runsaslukuisena koolla T-Talolla punaisen pöydän äärellä kuten viimeksikin.
Toki kesälehden toimituskunta oli pois - se ahersi työnsä ääressä, aikataulu sanelee sen....mutta väkeä riitti silti ja taas oli yksi uusi ehdokas jälleen mukana. On hieno juttu nähdä ja kokea monien aivan uusien ihmisten kanssa toteutuva työnteko ja toimiminen. Aidosti, aktiivisesti, asioita tarkkaan ympärillään seuraten. Ja mitä erinomaista keskustelua kävimme tänäänkin. Ja Kirsti, todella upeaa, että lähdit mukaan!
- Joku luonnehtisi, että on tapahtumassa eriomaista ryhmäytymistä. Itse toteaisin, että on kasvanut melkoisen intensiivinen ja jopa lämminhenkinen ja vastuuntuntoinen kollektiivi. Siinä on voiman lähde! Tästä on hieno tunne jatkaa yhdessä!

**************************
On hyvä joskus pysähtyä pohtimaan periaatteellisemmin asioita, jotka eivät ihan tavallista arjen politiikkaa ole - ainakaan kuntatason asioina. Tänään päädyimme reagoimaan ja ottamaan kantaa siihen, miten Turussa vähennetään 10 opettajaa maahanmuuttajien suomen kielen opetuksesta. Se on sitä kotouttamista, syrjäytymisen ennaltaehkäisyä ja erinomaista ennaltaehkäisevää sosiaalipolitiikkaa!
- Samalla lähti keskustelu myös poliisiin ja romanialaisiin kerjäläisiin. Aiheesta keskusteltiin antaumuksella. Mietittiin, onko eroa kerjäläisten ja leipäjonossa olevien välillä - mikä osuus EU:lla on koko tilanteessa. Miten leipäkasseja jaetaan, millä moraalilla ja eetoksella. Kuka tekee siitäkin itselleen elannon, missä se toimii toisin....
- Entä miten vaikuttaa pian jossain vaiheessa Euroopassa ja Suomessakin yhäti kallistuva ruoan hinta - tänään uutisoitiin ennuste, että maitolitra maksaa ensi vuonna jo 2 (LUE: KAKSI ) euroa!! Keskustelu aiheesta käytiin kuin loppuverryttelynä. Varsinaiset asiat oli käsitelty. Lehteä tehdään, uusia ihmisiä tulee mukaan.

***************************
Tänään pohdittiin tässä palaverissa vakavasti myös joukolla elokuussa Vastavirta - festivaaliin lähtöä. Mennään joukolla lauantai-aamuna jo junalla, yövytään ja otetaan molempien päivien seminaareista ja konserteista kaikki mahdollinen irti. Siinä ei tarvitse sitten ihmetellä ja surra, ettei tullut lähdettyä molemmille päiville - varmaan on sen väärtti. Mutta asiaan palataan seuraavassa Punaisen pöydän palaverissa

Oletko muuten sinä tietoinen tapahtumasta. Käyppäs SKP:n sivuilla (www.skp.fi) ja vilkaise tätä asiaa!
Lähde ihmeessä mukaan - eikä kannata tulla yksin!

Ei kommentteja: