maanantai 23. kesäkuuta 2008

Päivähoitomaksuista edelleen...

...on todettava, että kyllä niin Turussa lautakunnan kuin koko eduskunnan vahvistaman lain sosiaalisuus ja oikeudenmukaisuus on kaukana arjesta. Nyt tehdyillä korotuksilla esim. 4500 euroa kuussa ansaitseva kahden huoltajan perhe jossa on kaksi lasta, maksaa vuodessa lähes 1000 euroa enemmän kuin tähän asti! Jos tuon tulon puitteissa on maksettavana opintolainoja, asuntolainoja, mahdollisia lasten toistuvia lääkäri- ja sairaskuluja ja sairauksista aiheutuvia vanhempien tulomenetyksiä töistä poissa oloina - on vain ihmeteltävä senkin korotuksen lapsi- ja perhepoliittista ymmärrystä!

Kun tässäkin yhteydessä törmää väitteisiin, että mistä rahat, on kysyttävä takaisin: missä ne rahat, jotka Suomi nyt vauraimmilla ollessaan on tuottanut? Siihen on tarvittu myös naisten työpanosta ja päivähoitopaikkoja.
Kun maassa on varaa tehdä ehdotuksia mielettömistä verohelpotuksista milloin osakepääomien nostajilla ( verottomana saa nosta 90 000 euroa vuodessa), kun koko verotus suosii suurituloisia, kun pörssikaupalla ei ole Suomessa poiketen monista EU-maista lainkaan varainsiirtoveroa ym. ym., on olemassa monia kohteita, mistä tuo rahoitus saadaan kuntoon. Se vaatii vain poliittista päätöstä toisenlaisin perustein kuin nyt. Ei asiakasmaksujen korotuksilla, jotka rankaisevat kuntalaisten lisäksi kuntienkin taloutta!!

Päivähoitoa ei tarvitse todellakaan kustantaa nostamalla tavallisten ihmisten veroja. Toki siitäkin kerrotaan, ettöä tavallinen ihminen on valmis maksamaan enemmän veroja, jotta palvelut säilyvät. Tutustu vaikka Iloiset veronmaksajat ry:n sivuihin!

Mutta HÄPEÄ, TURUN SOSIAAILAUTAKUNTA!
Ettäs kehtaavat! Toivon mukaan ihmiset syksyllä senkin muistaa ja ymmärtää...

Ei kommentteja: