torstai 12. kesäkuuta 2008

Varissuolla " hyötyliikuntaa "

Varissuon kirjastolla (kuvassa) on uhka.
Sen alakerta aiotaan siirtää nuorisotoimen käyttöön, vaikka kirjastoksi alunperin suunniteltu ja tehty rakennus tarvitsee kaikki tilansa.
Se on myös alueen ja lähiseudun asukkaille tärkeä keskus, jonka puolesta olemme valmiit taistelemaan!

Tänään tuli ulkoiltua niin, että melkein raitisilmamyrkytys tuli uhkaksi. Aluksi vaalityötyhmämme kokoontui T-Talolla tekemään strategiasuunnitelmaa ja hiomaan taktiikkaa maanantain asukastapaamista varten. Silloin valloitamme omalla tavallamme Itäkeskuksen toisen pään tunnuksillamme, pöydillä, materiaaleilla ja intoa puhkuvilla vaalityöntekijöillä ja ehdokkailla.

Mutta tänään oli ensin jalkautuminen ja Varissuohon tutustuminen. Viiden hengen joukolla ja 150 lennäkillä valtasimme tilaa kerrostalojen ala-aulassa. Lennäkki ensi maanantain kampanja-tapahtumasta teipattiin tai kiinnitettiin nastoilla ilmoitustauluilla joka rappukäytävään.

Ainakin Lausteella keikka tuotti hyvää tulosta ja saimme jalansijaa ihmisten keskuuteen hyvin. Kun nytkin suunnitelmallisesti kävimme koko alueen, kului siinä aikaa hyvästi hulppean verran. Matkan sellaisenaan olisi kulkenut nopeamminkin,. mutta kaikki talot, tallaamatta uusia kukkamaita, istutuksia ja nurmikoita, kiertäen porttien kautta ja ylittämättä kauniita koristeaitoja - kaikki se otti aikansa.

Samalla oli todettava, että koko alue on selvästi pessyt kasvonsa sitten niiden vuosien, jolloin oma osoitteeni oli Napaturunkadulla. Talojen uudet pinnoitteet, uusitut parvekkeet, maalipinnat, ja kaikki kaunis ympäristössä on tehnyt alueesta todella viihtyisän. Sen totesin ainakin toiset kanssani matkassa olleet - huomattavasti itseäni nuorempia. Huomio kiintyi myös siihen, miten koko alue oli varsin rauhallinen, vaikka oli torstai iltapäivä ja kello oli kahden ja viiden välillä.

Perinteiden mukaan poikkesimme myös kampanjakahville. Tällä perinteellä on jo vuosien ikä. Olimme dem. naisten kanssa jakamassa lehtiä, ja lopuksi päätimme nauttia pienessä kahvilassa jakoruljanssin päätteeksi kahvit. Siitä alkoi perinne, joka on saanut uusia muotoja. Samassa kahvila Aidassa, joka on jo suuremmassa tilassa seinän takana, olemme pitäneet yhden vaalitilaisuuden ja kansainvälisen naistenpäivän tilaisuuden.

Näinä kertoina olemme tutustuneet myös kahvilanpitäjiin. Isäntä on Iranin kurdi, vaimo syntyjään Turkista. Suomessa he ovat olleet jo pitkään, ja suomen kieli sujuu erinomaisesti. Viimeksi kävin tapaamassa heitä kun kävin mattopyykillä Varissuolla - siitä kerroinkin oivana pesulakeikkana. Nyt kahvilanpitäjä on ehdokkaana ensi syksyn vaaleissa asukalistalla, ja näin meillä on jo kolme paikallista, hyvin tunnettua varissuolaista ehdokasta. Itse kuulun joukkoon, joka on asunut alueella yli 10 vuotta, ja koen edelleen osan juuristani pysyneen siellä. Siellä on mm. poikani varttunut mieheksi.

Kun koko keikka oli tehty, totesimme koko viisikko, miten tuli erinomaisesti harrastettua hyötyliikuntaa ja jätimme jälkemme alueelle.
Maanantaina sitten näemme, keitä tapaamme liikekeskuksessa, jossa meillä on kampanjapöytä ja treffipaikka klo 14-18. Nyt voi vain toivottaa, että tapaamisiin Varissuolla, uusiutuneella sellaisella!

Ei kommentteja: