sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Kaupunginhallituksen hölmö vastine ?!?

Turussa Pro Kirjasto - liike jätti määräajassa oikaisuvaatimuksen kaupunginhallituksen päätökseen, jossa se päätti mm. irtisanoa kahden lakkautettavaksi tuomitun kirjaston toimitilojen irtisanomiset. Se oli asia, jossa hallituksella ei olisi valtaa tehdä päätöstä!

Marssijärjestys oikaisuvaatimuksessa ja valituksissa:
Laki lähtee siitä, että ensimmäinen vaihe on oikaisuvaatimus, ja sen jälkeen voi jatkaa hallintovalituksella oikeuteen. Huomenna 9.2. on kh:n listalla lakimiesosaston lausuntoon perustuva kj Maija Kytän päätösesitys annettavaski oikaisuvaatimukseemme. Vielä ei siis ole varsinaisesta valituksesta kysymys, se tehdään hallinto-oikeuteen. Sen mekin tiedämme Pro Kirjasto-liikkeessä.

Mutta minkälainen on lakiosaston / kj:n päätösesitys oikaisuvaatimuselle ?!
Vähintäin kummallinen!

Siinä perustellaan toki miten kh:lla on asiassa otto-oikeus. Otto-menettelyä sinänsä emme olekaan vaatineet korjattavaksi, vaan asiassa kh:n päätöksen sisältöä, jossa kh ylitti toimivaltanasa!
Ottaessaan asian käsittelyyn ei kh:lla ole oikeutta tehdä päätöstä asiassa, jossa valtuusto on vahvistanut vallan lautakunnalle - siis tässä nyt kyseessä olevat tilojen vuokraukset ja niiden irtisanomiset. Siitä on valtuuston vahvistama ohjesääntö, joka toteaa asian lautakunnan toimivallaksi.

Edelleen vastineessä väitetään, ettei oikaisuvaatimuksessa voida ottaa kantaa tarkoituksenmukaisuuteen, vaan siitä päättä kaikessa viisaudessaan vain hallitus. Kuitenkin juuri oikaisuvaatimuksessa on toinen argumentaatioalue juridisten perustelujen lisäksi päätöksen tarkoituksenmukaisuus!

Outoa, että näin triviaaleissa asioissa lakiosaston tuomari antaa perusteet esittä oikaisuvaatimuksen hylkyä. Oikaisuvaatimus on kumminkin kaikkien pykälien mukaan tehty asiassa oikein perustein ja oikeassa ajassa oikealla tavalla.

Onko tässä herra tuomari Mikko Heiskanen 3.2.2009 ollut ajattelematon, huolimaton, ylimielinen, tarkoitushakuinen, ammattitaidoton - vai haluaako hän tällaisella lausunnolla ja päätösperustelulla auttaa
ja kannustaa meitä valituksemme jatkoprosessissa. Sen olemme tässä tapatuksessa ilman mutta tekemässä.
Asiaan voit tutustua Turun kotisivuilla kohdassa kaupunginhallituksen kätittelyyn 9.2. tulevat asiat.

Kommentoi, jos olen väärässä, mutta lue ensin tarkkaan perustelemamme oikaisuvaatimus listan alussa.

Ei kommentteja: