maanantai 11. helmikuuta 2008

Filippiiniläishoitajat ja iranilaisnuoret - kuka tekee päätöksiä työvoimasta ja karkotuksista - ja miksi?

Kertovat, että Filippiinien terveydenhuolto on huonommassa jamassa kuin mitä koskaan on ollut.
Mutta samalla kerrotaan, että on perustettu satoja kouluja, joissa valmistuu terveydenhuollon ammattilaisia. Eikö silloin luulisi tilanteen korjaantuvan?!

Mutta kun ei!
Onko kyseessä varsinainen orjakauppua. Etten sanoisi ihmiskauppaa. Sitä kun käydään niin monella tavalla.
On niitä, jotka joutuvat myymään itseään kadulla - ja ansaitsevat itselleen ja ennenmuuta sutenöörille rahaa. Aivan kuin orjat muinoin. Nyt meidän aikanamme siis työnantajalleen rikastumista ja itsellen pientä palkkaa...

Nyt filippiiniliset hoitajat tulevat hoitamaan eurooppaan vanhuksia - yrittäen talouden kohennusta perheelleen. Mutta omassa maassa jää terveydenhuoto täysin hunningolle - kerrotaan - kun niin monet lähtevät Eurooppaan töihin! Mikä illusio!

Todella eettisesti moraalitonta! - siis meiltä! Ostetaan tänne heitä - siis juuir heitä, jotka ensin pystyvät itse maksamaan korkeat välityspalkkiot - mutta joita kuitenkin taloudellinen pakko ajaa ansaitsemaan ehkä enemmän mitä kotimaassa.
Mutta ymmärtävätkö lähtiessään, että arkipäivän elämäkin maksaa täällä paljon enemmän.
Etteivät laske harhaluulossa saavansa suuremman palkan, mutta elävänsä yhtä halvalla kuin kotimaassa.

Edelleen ja edelleen: todella arveluttavaa ihmiskauppaa.
Mutta hoitajat sieltä lähtevät, kun uskovat hyvään.
Entä tilanne meillä!
Miksei meillä valtio huolehdi vastuustaan ja maksa kunnille niitä osuuksia kuin kuuluu - silloin kunnat voisivat hoitaa niin vanhukset kuin sairaatkin. Ettei tarvitse keinotella! Vaan kas kun se ei ole tarkoituskaan!

Miten vieratyöläisiä kohdellaan? Juuri tänään kerrottiin, miten monet ovat töissä täysin ilman vakuutusta. Tai joulun alta muistamme puolalaiset rakennusmiehet, jotka saivat vain pienen päivärahan, Puolassa saivat sitten palkan sikäläisen taulukon, sopimuksen ja valuutan mukaan!
Entä ne kiinalaiset kvityömiehet, joista kaikki eivät ole vieläkään viimeisten uutisten mukaan saaneet palkkaansa?!

Kuka takaa jatkossa filippiiniläishoitajien oikeudet.
Eivät kaikki yksityisen sektorin työnantajat kovasti noudata paragrafeja - ja mm. takavuosina oli niitä, jotka kielsivät jopa järjestäytymisen!

Ja ymmärtääkseni juuri yksityiset vanhustenhoitolaitokset hakevat heitä.
Etteivät vaan hae polkuhinnalla työntekijöitä?!
Siinäpä onkin Tehyllä ja Superilla seurattavaa kerrakseen!
Menestystä.
- Ja heille, jotka maahan saapuvat, toivon kunnon palkkaa ja ihmisarvoista kohtelua - sitä kun tässä maassa ei suinkaan kaikki maahanmuuttajat saa - vaikka kuinka haluaisivat tehdä töitä ja /tai valmistua ammattiin!
***************************
Kuten ne kolme iranislaisnuorta, jotka kesken ammattiin valmistumisen ja kieliopintojen kiskaistiin Turusta Metsälän vastaanottokeskukseen odottamaan karkotuspäätöstä! Piikkilankojen ja lukkojen taakse!!

Työhaluiset nuoret, jotka haluavat elää ja elättää rehellisesti itsensä. Ja usein myös perhettään -. kuten nytkin näistä osalla täällä oli vanhempia. Ikäihmisiä, jotka eivät välttämättä enää työllisty, ja jolloin pojan ammatti ja työ olisi varsin tärkeää! Ei siis kyse mistään lepoilijoista, vaan työelämään suuntautuvista ihmisistä meillä työvoimapulan maassa! Mutta karkotetaan pois! Niin ainakin viranomaiset haluavat.
Ja meillä huudetaan työvoimapulaa!
**************************
Kyllä on maassa sanat ja teot ristiriidassa!

Ei kommentteja: