torstai 14. helmikuuta 2008

Kestävästä tuottavuudesta ja henkilöstöleikkureista julkisella sektorilla ...

...puhui STTK:n Mikko Mäenpää eilen 13.2. Kepun ja Menestyvä Suomi ry:n talous- ja tuottavuusfoorumissa mm. seuraavaa (alla oleva lainaus STTK:n tiedotteesta)

"....Laaja tuottavuuskäsite olisi koko kansantalouden kannalta arvokas. Tuottavuuden kasvu koskettaa toimijoita eri tasoilla eri tavoin. Siten myös tuottavuuden muutoksilla on erilaiset seuraukset yhteiskunnan eri ryhmille kuten yksittäisille työntekijöille, yrityksille ja koko kansakunnalle.

Mikko Mäenpää uskoo kestävän tuottavuuden luovan kestävää tuloksellisuutta.- Jos kaikkea pitä mitata vain taloudellisella tehokkuudella, ollaan hakoteillä. Esimerkiksi monissa julkisen sektorin ammateissa se on jopa mahdotonta. Tuottavuutta julkisella sektorilla ei voida hakea vain henkilöstöleikkureiden turvin. Julkisia palveluita on tarkasteltava yhteiskunnallisen vaikuttvuuden, tuottavuuden, laadun ja ihmisten voimavarojen hallinnan kokonaisuutena.

Tuloksellisuutta on mahdollista edistää palkkapolitiikalla ja hyvällä johtamisella.- Nämä kulkevat käsi kädessä.Jos johtaminen ei ole kunnossa, palkitseminen ei ainakaan pitkällä aikavälillä tuo toivottua vaikutusta. Sitoutuminen ja motivaatio puuttuvat ja tulkoksellisuus kärsii "
(tummennus bloginpitäjän)

- On ihan oikein sanottu! Olen Mäenpään kanssa tässä asiasta samaa mieltä.
Ei pidä puhuakaan henkilöstöleikkureista, jos halutaan tuottavuutta - joka on myös tuloksellista!
Mutta mikä onkaan Kataisen ja Vanhasen kanta?
- Mikä muuten sinun mielipiteesi julkisen sektorin tuottavuudesta on?
Tarvitaanko siine henkilöstöleikkureita?

Ei kommentteja: