perjantai 8. helmikuuta 2008

Poliiseja pois, poliiseja lisää...

...eli meillä ja muualla....

Maassamme ollaan vähentämässä rajusti poliisitoimia.
Ja kun uusia koulutetaan, jää nyt valmistuvalta kurssilta työttömäksi n. 90 %. Heidän kannaltansa huono juttu. Kuulemma vasta 2-3 vuoden kuluttua löytyy töitä, kun vanhat jäävät eläkkeelle.
Mutta huonoa ratkaisu on myös poliisivaltio - ajattelu. Poliiseja jatkuvasti lisäämällä tuntuu, ettei yhteiskunnalla ole enää muuta keinoa käytettävissä, kuin patukka, putka ja pahoinpitely.

Toisaalta, kun poliisipiirit laajenevat, on totta, että kansalaisen tarvitessa apua kestää yhä kauemmin ennen kuin poliisi tulee paikalle. Sama koskee kaikkea hälytystoimintaa ja sekoilua sen toiminnassa.

Kadonneen etsinnässä koin se jo yli pari vuosikymmentä sitten. Sauvossa hävisi leirikämpästä kesken päiväretken talvipakkaseen aikuinen kehitysvammainen diabetikko. Jälkiä seuraten päästiin 3-4 km päähän maantielle, sitten loppuivat jäljet kuin ilmaan. Kun vihdoin tavoitettiin poliisi, oli auto jossain Paimion perukoilla, ja kesti toista tuntia ennenkuin poliisi autoineen tuli avuksemme. No, kaikki päättyi onneksi hyvin.

Mutta presidentti Sarkozy - tuo oikeistolainen casanova ja jatkuva vaimonvaihtaja - on päättänyt lisätä Ranskassa poliiseja suurten kaupunkien maahanmuuttajalähiöihin ja työläiskaupunginosiin yhteensä 4000 poliisia! Nuorison hillitsemiseksi!

On muistettava, että nykyiset poliisit koulutetaan Suomessakin sellaisiksi, kuin näimme Helsingissä Smash Asem - mielenosoituksessa poliisin toimista.
Suuren maailman tyyliin - vaikka pientä tapahtui - ja sekin melkein poliisin provosoimana...mitä pidätettyihin tulee...siltä ainakin on näyttänyt...

Vai toimiiko oikeistohallitusten yhteistyö?
- Lähetetäänkö mahdollisesti suomipoliiseja - niitä työttömiä tai muutoin vähennettäviä - kuin yhdistetylle turisti- ja opintomatkalle ja kenttäharjoituksiin Pariisin köyhälistölähiöihin! Saisiko siellä tosituntumaa mellakkahallintaan? - Herkulliselta ajatukselta ei mielikuvitukseni voi välttyä! Joskus sekin on ihan sallittua.

Ei kommentteja: