perjantai 22. helmikuuta 2008

Liikelaitosmallillako halvempaa?

Kannattaa miettiä, mistä tämä kertoo!

- Nimittäin Keski-Suomen paikallisuutisten uutinen torstai-illalla TV:ssä.
- Kyse oli varsin ajankohtaisesta asiasta. Mitä kustantaakaan latujen kunnossapito!
On ilmennyt, että Jyväskylän kaupungin ja maaliaskunnan liikuntatoimen yhteistyönä tekemä latujen kunnossapito on ollut huomattavasti halvempaa kuin takavuosina kaupungin yhtiöittämän Laajavuori OY:n huolehtimat ladut. Edelliset ovat lisäksi edullisuudestaan huolimatta olleet jopa paremmassa kunnossa käyttäjien arvion mukaan!

Siis ei yksin kyse hiihtäjien mukavuudesta, vaan kuntalaisvalvonnasta ja demokratiasta! Ja rahasta!
Kenen eduksi, kenen ehdoilla?

Turhaan ei kaupungin liikuntalautakunnan jäsen Vesa Lankinen (komm.) ollutkaan sitä mieltä, että jatkossa kun Laajavuori OY:n kanssa tehty sopimus päättyy, pitäisi toiminta siirtää takaisn omien peruspalvelujen piiriin. Näin myös kuntalaiset hyötyisivät paremmista palveluista ja se, miten kunnan rahoja käytetään, voidaan valvoa toisin kuin liikelaitoksen tilinpitoa ja kustannuksia.

Tässä se ero - pieni mutta iso. Kunnan oma tuotanto ja kunnan liikelaitoksen tuotanto!
Liikelaitostoiminnasta ei enää edes kaupungin nimeämä edustaja saa puhua ulos mitään, vaikka näkisi miten homma menee pieleen. Sillä kyse on liikelaitoksesta, ja salassapitovelvollisuus sitoo.
Se ei olekaan enää kuntademokratiaa.

Vesa Lankisen esitys ja puheenvuoro TV:ssä oli asiallinen ja kannatettava näin turkulaisenkin silmin - kuntalasten etua ajatellen.

Ja yksityistämis- ja liikelaitostamisbuumia, kilpailutusta ja tilaaja-tuottajamallia kritisoiden! Täydestä sydämestä!
Mitä sinä?

Ei kommentteja: