lauantai 16. helmikuuta 2008

Olipa mukava...

...kuulla ja jutella lukuisten tuttujen kanssa ! - Asiana lähestyvä Kansainvälinen Naistenpäivä, jonka kunniaksi Dem. naisverkosto on perinteisesti järjestämässä juhlaa - tällä kerralla nyt teatteri-illan merkissä.

Niinpä soittelin muutamille tutuille myydäkseni ja keventääkseni lipputinkiäni ( itse aisassa olen jo tinkimäärän verran tilittänytkin, kohta myös jo toisen mokoman myynyt). - Otimme tinkin naisten kokouksessa jokaiselle, jotta varmistamme ainakin ostetun näytöksen hinnan ja kahvitarjoilun verran tuloja.
(kahvitarjoilun lupasimme samaan hintaan, siis seitsemällä eurolla)

Viikko sitten lähti taas muutama kymmenen kirjettä naisille, mutta on myös heitä, jotka eivät kuulu sen postituslistan piiriin.
Tai vaikka kuuluvatkin, päätin soitella.

Eeva ja Pentti
olivat vallan tyytyväisiä, että soitin, "... tuleekin niin vähän käytyä missään....tullaan toki, muutama vuosihan olimme samalla tavalla sitä Juurakon Huldaakin katsomassa. Se oli niin mukava tilaisuus."
- Silloinkin oli naistenpäivän juhlasta kyse. Totta, ja Huldahan onkin oiva esimerkki päättäväisestä ja energisestä naisesta, joka näyttää, mihin kaikkeen olleenkaan pystyy, kun pääsee opiskelmaan.

Taina ja Antti palailivat juuri elokuvista. " Tottakai sinut muistan, kiva kuulla taas sinua....", totesi Taina kun arvelin muistaako, kuka olen - kun vain muutama kerta on musiikin merkeissä oltu tekemisissä.
"Kuulostaa ihan kivalta ja mielenkiintoiselta, - ellei ole keikkaa tai mitään muuta allakassa, niin kyllä todennäköisesti tullaan, - muistaakseni ei ole muuta - eikä ole hintakaan paha ja kävelymatkan takana" tuumi Taina.
Ja kiitteli vielä, että " olipa mukava kun soittelit ja muistit meitäkin."
Fiksuja musikaalisia nuoria aikuisia.

Seija oli kauppareissulla, mutta Martti vastaili. Vaihtelimme ensi kuulumisia, mm. Tehyn syksystä, me kaikki kun olemme tehyläisiä.
- Kertoi panneensa merkille, että olin mielenosoituksissa ahkeraan mukana ja milloin TV:ssä, milloin Hesarin etusivulla...se oli tiukkaa aikaa, totesimme
Kerroin, miten nyt oli mukava lähteä vaikka Hesaan miekkariin, kun työssä ollessa ei koskaan päässyt mukaan, vaan nyt eläkkeellä sekin onnistuu.
- Mutta edelleen Marttikin kiitteli, että vielä muistan heitä vaikken työssä enää olekaan.
- Kun Seija palaa kaupasta, suunnittelevat tuloa teatteri-iltaan; jos vaikka isoveli tulisi Tampereelta viikonlopuksi kotiin, niin voisi pikkuisempien kanssa olla sen aikaa. Ja kiitteli vielä lopuksi, että "olipa kiva jutella."

Allia en ole nähnyt vahingossakaan pariin vuoteen, vaikka ennen lähes viikottain tavattiin ja touhuttiin paljon yhdessä. Aina mieleltään nuorekas, vaikka isoäiti jo neljännessa polvessa. Nopeakinttuinen pirtsakka Alli.
Ja äänestä oikein kuuli miten ilahtui, " ...onpa kiva kuulla ääntäsi, todella mukavaa että soitit.... viime viikolla tulleessa kirjeessä olikin paljon mielenkiintoisia asioita.... erityisesti olen päättänyt yllättää monet ja tulla taas pitkästä aikaa joukkoon....aluksi ainakin siihen 26. pv:n vuokralaistilaisuuteen, jossa Asukasliiton Herkku Hernesniemi tulee puhumaan vuokraslaisten oikeuksista ...." , selitti Alli täynnä intoa niin, ettei kunnolla henkeä ehdi vetää......Oli oikein mukava kuulla, Alli ihan livenä täynnä vauhtia.
Kun aikansa mietti teatteri-iltaa ja kissanvahtimisvuoroa, totesi, että " ...kyllähän se katti nyt muutaman tunnin yksinkin pärjää; soitankin heti Pauliinalle, josko työvuoroltaan voisi tulla mukaan, silloin voisi hakea minutkin autolla...".
Pauliina on tyttären tytär, jo valmistuneena hoitajana vanhainkodissa. Ja hänellekin kuuluu hyvää.
On tulossa kesähäät mukavan pojan kanssa, johon tutustuimme muutama vuosi sitten jo joulumyyjäisissä, jossa olivat kakkuja myymässä.

Hilkka oli kotona yksin, Hannu oli vielä illan töissä. Hilkka oli lähdössä tuota pikaa koiran kanssa ulos. Meillä olikin paljon kuulumisia vaihdettavana. Totesimme, että taas liian pitkään on aika kulunut, kun olemme tavanneet. - Hilkan ja Hannun kanssa kun aika sujuu aina niin joutuisaan, milloin kahvikupin, milloin pizzan ääressä
- Ja puhutaan taiteesta ja taulujen tekemisestä, puhutaan valokuvista, pikkulapsista, politiikkaa...vaikka mitä.
No Hilkkahan ei tiennyt Hannun kahdeksannen päivän työvuoroa, mutta jos vain on vapaa tulevat molemmat. Ellei Hannulla ole lauantai-ilta 8.3. vapaa, otamme Hilkan kaupungista puoli neljältä, kun on vetämässä lauantaisin 12 - 16 stacco - maalauskerhoa. Kyse on harvinaisesta tekniikasta, jossa Hilkalla on kova kokemus ja valtakunnallista tunnettavuuttakin näyttelyjä myöten.
No, siis ainakin Hilkka on tulossa.

Monta mukavaa ihmistä tavoitin, joillekin jätin viestin.
Oli kiva todeta, miten paljon on sellaisia mukavia tuttuja,joiden kanssa on hauska jutella vaikka edes muutaman kerran vuodessa.
Piristää ja virkistä mukavasti - ja mikä parasta, useimmat heistä voin tavata nyt myös teatteri-illassa ja sen väliajalla vaikka kahvikupposen ääressä.
Ja vielä on Eilalle, Hessulle, Irenelle ja Matille on soittamatta - heidän kanssan tapasimme vuosiin 27.1. - ja Railille ja Eerolle myös.
Tähän mennessä olen tilittänytkin jo kymmenen lippua, toiset kymmenen on kohta jo myyty ja kaikki eilisiltaiset lisäksi.
Toivottavasti syntyy mukava naistenpäivän ilta hyvin tunnuksin ja tunnelmin.
Niin uskon.

Teatteriesitys on Turun Kisa-Veikkojen Näyttämön esitys Kärsämäen Rientolassa la 8.3. klo 16. Kappale on nimeltään 'Naisten kylä' ja liittyy EU-lakien autioittamaan maaseutuun ja konsulltifirmaan siellä.
- On vakavaa asiaa, mutta myös nauraa saa, lupasi Turkka, jonka kanssa sovimme tilausnäytännön ostamisesta.

Nyt sopii odotella tyytyväisenä seka teatteria että monien tuttujen tapaamista - aiva kuin 27.1. luokkasodan juhlassa, jossa jopa parin kolmenkin vuosikymmenen jälkeen näki tuttuja - ja halattiin niin ja ihasteltiin tapaamista!

Ne ovat elämässä hienoja hetkiä!
- Sellaisia, jolla on jo merkistystä sellaisenaan, puhumattakaan, että on joku yhteinen juttu!

Ei kommentteja: