perjantai 15. helmikuuta 2008

A-Talk

...antoi tilaa eilen illalla demarien puheenjohtajakandidaateille.

Media puhuu iästä, sukupuolesta, raikkaudesta, uusista avauksista....niinpä.

Mutta mikä lienee demareilla viime vaaleissa valtakunnan poltiikan pohjalta mennyt pieleen?
Tuskin yhtäkkiä oli joku ikääntyminen ja harmaantuinen tai koinsyömien lippujen parsiminen . ( josta Jari Tervo mestaroi ja vinoili )...en usko.
Kyllä siinä takana on se, että ihmiset ovat nähneet demarit pitkään sellaisena valtionhoitajapuolueena, joka oli unohtanut jo sen perusjoukkonsa.
Ja he jäivät pois vaaliuurnilta! Kannanotto sekin!

Näin siis pikemminkin näen ongelman siinä aatteettomuudessa, jossa liput ovat jääneet käyttämättä ja koit pääseet syömään niitä.
Kyllä eilisessä keskustelussa naisten ja varsinkin nuorempien osalta jäi kevyeksi se viesti, mitä tekisivät.
'Uutta johtajuutta, jäsenistön kuulemista, team-työskentelyä...'

Tuomioja kyllä oli kaikessa harmaudessaan ehdottomasti se, joka toisi työväenliikkeen arvot esille toisin kuin valitettavasti naiset - vaikka olenkin itse toimihenkilö ja nainen kuten pohjanmaalaiset ehdokkaat.
Ja niitä ymmärtääkseni nyt 600 000 köyhää ja muut pienituloiset nyt odottavat - ei ole mitään tietotekniikan ajan temppuja.

Ei ihmisten asioita ratkota johtajuutta muuttamalla.
On tietysti kiva olla kiva, mutta se ei aina johda mihinkään.
Paljon sanoja tyhjästä, kuten koulussa opittiin että 'tomma tunnor bullrar mest'.

Kun työväenliikkeen - johon vääjäämättä palkansaajina myös toimihenkilöt yhteiskunnalliselta asemaltaan kuuluvat, keskiluokkaisinakin - arvot, joita selvimmin on näkyvistä demareista Tuomioja puolustanut, olisivat kirkkaina esillä, olisi emmeitä muutokseen. Jos demarit pitäisivät niistä myös kiinni oikeasti, ja ottaisivat vielä ne liput esiin, ei varmaan muuta tarvittaisikaan.
Siinä olisi demareilla menneisiin vuosiin verrattuna ( mm. Lipposen aikaan) täysin uusi imago - sellainen jota tavalliset ihmmiset odottavat, ei uusien johtajuuksien kautta.

Näin ainakin minusta tuntuu.
Mutta asiasta päättävät demarit, en minä.

Ei kommentteja: