sunnuntai 27. heinäkuuta 2008

EU:ssa rakoilee....

....ja se on sanomattakin selvää!
Mutta uudet uutiset kertovat taas lisää näistä ilmiöistä. Taannoin irlantilaiset äänestivät selvästi uutta Perustuslakia, joka nyt myös perussopimuksen ja Lissabonin sopimuksen nimellä tunnetaan.
Irlantilaiset olivatkin ainoa kansa, joka on tähän mennessä saanut äänestää asiasta. Kaikkia meitä muita on asialla lyöty päähän, k******ttu, kuten sivistyneesti sanotaan.
Tai ei oikeastaan sitäkään, vaan oikeastaan suoraan alistettu mielipidettä kuulematta.

Onneksi irlantilaiset tekivät sen meidänkin puolestamme - näin se on nähtävä. Tukikampanjakin toki oli, jossa pyydettiin heitä äänestämään meidänkin puolestamme ei. Oikein se olikin että näin toimittiin!
Täytyy sitä jollain tavalla saada mielipide julki. Kun kerran samassa liitossa ollaan?!

Viikko sitten oli presidentti Sarkozylla kiire Irlantiin keskustelemaan puheenjohtajamaan ominaisuudessa uudesta äänestyksestä Irlannissa. Sarkozy hakee sulkaa hattuunsa, eli että sopimus voitaisiin vahvistaa sen menossa olevalla puheenjohtajakaudelle.
Mutta Irlannissa oli selvä vastalause heti miehen saapuessa maahan. Mielenosoittajat ottivat hänet vastaan.

Tänään uutistoimistot kertovat, että irlantilaiset vastustavat vahvasti uutta äänestytä. Mikä oivallisinta, on se, että jos nyt tulisi uusi äänestys, olisi sopimusta vastustavien määrä edellistä äänestystä nähden vieläkin suurempi.
Ihmiset perustelevat sitä sillä, että viimeistään tässä on nyt osoitus siitä, etteivät EU:n poliitikot arvosta ihmisten mielipiteitä. Näin on arvellut tuoreeseen kyselyyn vastanneista 67 % !

Open Europe-tutkimuslaitoksen kyselyn mukaan 62 % sanoisi ei, kun kesäkuussa sen tyrmäsi 53 %.
Siis melkein 10 % on kasvanut vastustus - ja yleisesti koko uutta äänestystä ja sen järjestämistä vastustaa yli 70%
irlantilaisista.

Avioeroasiassa
EU:n sisäinen kiista kasvaa!
Yksi uusi Eu-maiden yhteisessä linjavedossa kiistaa aiheuttava asia on kyse avioerosta. Näin on tapahtunut oikeusministerien kokouksessa: yhä selvemmin tästä asiasta on tullut EU:ta kahtia jakava tekijä.
On sanomattakin taas selvää, että katolisten maiden joukossa asiaa ei katsota hyvällä, kun sen sijaan mm. pohjoismaissa ja muissa luterilaisissa maissa asia hyväksytään. Näin sen rajan ymmärrän kulkevan.

Uutisen mukaan nyt eri leireihin kuuluvat maat ovat tiivistämässä omaa yhteistyötään, joten aivan konkreettisesti EU alkaa rakoilla. On jo aikakin jotain tapahtua. Hyvä niin, että tämä ylikansallinen valtio-sotilas-talousliitto omine presidentteineen, lakeineen, armeijoineen, ulkopolitiikkoineen alkaa rapistua. Se on ollut vain selvä väline alistaa kansoja ja tavallisia ihmisiä ylikansallisten yritysten ja niiden omaisuuksien turvaamiseksi tarvittaessa vaikka asein.

Näin on asiakirjoihin kirjattu - vaikka meidän kansanedustajamme sen kaiken allekirjoittivatkin - toki äänestyksen jälkeen. Mutta enemmistö kumminkin päätti meilläkin kansan puolesta, josta 2/3 olisi ollut hylkäämässä sen!
Näin toteutuu demokratia. Se edustuksellinen!!

Ei kommentteja: