lauantai 12. heinäkuuta 2008

Onnitteluja vastaanotetaan!

No, kiitos, kiitos!
Tällaisia kukkia Oopa toi aamuiselta lenkiltään puuropöytään ja aamukahville, osa niityltä, osa kotipihalta...
Kerran vuodessa meillä kaikilla on Se päivä, ja niissä merkeissä minulla onkin kunnia kuulua syntymästäni asti Hermannin Nuorisoseuraan.
- Tähän päivään on liittynyt jo muutaman vuosikymmenen
ajan traditio sisaren kanssa: äidin (nyt myös samassa on jo isäkin) haudalle kuuluu silloin kukkia, kun meillä on syntymäpäivä.
Myös muista perhejuhlista viemme aina haudalla myös kukat. Ihan vaan kunnioittaaksemme vanhempiemme elämää ja työtä. Myös he ovat kukat ansainneet, ja tästä puhumme myös perheidemme pienimmille. Ei mitään palvontaa, vaan omien juurien tuntemista ja muistamista, vanhempien työn arvotusta ja kunnioitusta.

****************
Taas on tämä laatikko tehnyt tepposiaan viikon ajan, kuten päivämääristä huomaat.
Toki viikon olivat pikkuisetkin meillä päivähoidossa, ettei liiemmin ainakaan päivällä olisi ollut mahdollisuuksia kirjoittaa tai lukea / selvitellä asioita.
Olin jo epätoivossa sen suhteen, että tämä suhteemme päättyy ja on hankittava uusia apuväline työlle. Aamulla huomasin pojaltani kysäistä, missä mahtaa olla vika, ja kun kerroin miten se ilmenee, ehdotti hän ZoneAlarmin poistamista, josko se auttaisi.
- Ja tässä sitä nyt ollaan. Nyt sivut vaihtuvat silmänräpäyksessä ja kaikki menee taas kuin saduissa. Huomenna Mika asentaa toisen palomuurin. Toivottavasti sillä päästään taas pitkälle eteenpäin. Vaikka ensi vuoden alkuun! Silloin tämän näytön, näppiksen ja hiirenkin iät ovat jo reilusti toista kymmentä vuotta.

Paljon on asiaa viikon varrelta, on huomioita, heränneitä ajatuksia, kommentoitavaa.
Mutta päällimmäisenä haluan lyhyesti kertoa, miten meillä kuluneen viikon Punaisen pöydän palaverissa oli taas kaksi uutta palaveri-ihmistä mukana, toinen uusi ehdokas, toinen vaalityöhön tullut, molemmat mukana nyt siis ensimmäistä kertaa. Vielä kerran Aki ja Jarmo, tervetuloa joukkoon!

DTBL ja torikeikka
Paikalla oli taaskin 12 ihmistä, vaikka ehdokkaista olivat jo etukäteen esteen ilmoittaneet Jarmo, Kare, Juha, Ilkka, Ville, Maarit...kuka vielä? Mutta silti tuo tusina paikalla oli vallan voimallinen joukko!
Hyviä suunnitelmia lyötiin lukkoon taas, sovittiin kuka osallistuu mihinkin ja pystyy tekemään mitäkin, ja mikä upeinta, aina on monta kättä pystyssä kun mietitään kuka voi tulla siihen tai siihen juttuun mukaan.

Uusi päätös oli mm.se, että muun jo suunnitellun ja lukkoon lyödyn lisäksi elokuun alussa teemme DTBL - ja torikeikan. Samaan aikaan kun uusinta lehteä jakaa joukko nuorempaa väkeä eri puolilla aluetta, panemme torille taas värikkään teltan pystyyn kesän lehtien merkeissä. Myös vaaliohjelmaa ja muuta mielenkiintoista, ilmaista ja myytävää...

Ensi tiistaina valloitamme taas heinäkuun keikalla Itäkeskuksen Varissuolla klo 14-17, ja eilen illalla olimme porukalla panemassa Varissuon kerrostalojen ala-auloihin ilmoitukset tapahtumastamme. Olemme liikkeellä nytkin otsikolla Asukkaiden vai markkinoiden Turku? - ja ainakin viimeksi se puhutteli hyvin väkeä.

Puhtaat lakanat taas
Mutta nyt tässä vaiheessa teen paussin, iloitsen aurinkoisesta päivästä ja lähdemme viemään kukkia haudalle.
Poikkeamme Niian ja Petrin rakennukselle ja Anjan luo ...paluumatkalle poikkeuksellisesti syömme paluumatkalla jossain....ja sitten illemmalla on saunan vuoro. Aamulla tuli taas jo liinavaatteet vaihdettua, illalla ihana mennä saunan jälkeen puhtaisiin lakanoihin. Se on yksi niitä elämän suuria pieniä asioita! - Ellei nyt ihan joka saunaillan jälkeen, mutta tarpeeksi usein...

Palaillaan viikon aiheisiin tuonnempana!
Miten sinun viikkosi meni, mitä tuli mieleesi?

Ei kommentteja: