sunnuntai 13. heinäkuuta 2008

Demarivetoja edelleen

Joitain aikoja sitten kerroin, miten Kärsämäen demariosastolla oli varsin omatoiminen jäsenhankinta: kirjoitellaanpa kotona sukulaisten nimiä ja pannaan tilastoihin. No, se siitä. Tarina ei kerro, paljonko enemmän saivat tukirahaa tempullaan, mutta ei kiva juttu.vanhassa työväenpuolueessa.
On kuitenkin melkoista kisaa ja kissanhännänvetoa tuossa vanhassa työväenpuolueessa, siltä näyttää toisestakin näkökulmasta tarkasteltuna.

Kun SKP:n Turun kaupunkijärjestön ja Raision seudun osaston yhteisen vaalitiedotuslehden toimittaja teki puhelimitse pienen gallupin demareille koskien sitä, miten aikovat syksyllä valtuustossa äänestää asiaksmaksujen osalta, odotti yllätys - vai oliko se sitä?
Ihan vilpitön kysymys siitä, kun nyt lautakunnissa oli jo maksujen korotuksista päätetty, että miten aikovat syksyllä valtuustossa asiasta äänestää. Mutta yllätys yllätys!

Vastaukset toimittajalle, joka esitteli itsensä asiallisesti, kertoi miksi kysyy asiaa ja kertoi myös, että keskustelu menee nauhalle, olivat kuitenkin sitä luokkaa, että pois tieltä - olipa kyseisten poliitikkojen luottamusmiestaso kaupungissa tai asema puolueessa mikä tahansa. Tosi kirjavia ja jopa töykeitä vasutauksia, eikä kovin ymmärtäväistä kansan kannalta.

Tarkemmin en tässä vaiheessa asiasta kerron enkä nimiäkään mainitse, koska koko juttu on tulossa tällä viikolla ilmestyvässä Vastavoima-lehdessä kaikkien luettavaksi ja artikkeli myös komTurku-sivulle luettavaksi.
Mutta mitä siitä jäi mieleeni, oli päällimmäinen huomio, että kovan ovat hinnan maksamassa demarit sen valtuustokauden mittaisen sopimuksensa mukaan - sen, jonka tekivät mm. kokoomuksen, vihreiden, kristillisten ja kepun kanssa. Siinä ei näemmä paina muu kuin kabinettisopimus, ei muuttunut poliittinen tilanne eikä kansan köyhtyminen.

Sellaiseen politiikkaan, jota tehdään kabineteissa ja sidotaan päätöksiä jo vuosiksi eteenpäin kansaa kuulematta, voi vain todeta todella kabinettivetoiseksi. Eipä ihme, että mm. demareista osa pitkän linjan konkareita jää pois, kun 'pojat talolla sopivat jo etukäteen ennen valtuustoryhmää' - kuten Kirsti Paasio perusteli pois jääntiään syksyn vaaleista. Ovatko nyt puurot ja vellit menneet 'talolla' pahemman kerran sekaisin?

Kokoomusvetoinen politiikka pitää Turusta saada katkolle -tarkoitan siis tietysti: kokonaan loppumaan.
Ja siinä tarvitaan toisenlaista demaripolitiikkaa kuin kuluneella kaudella on ollut. Ei kokoomuksen liehittelyä!
Kyllä kaikenlaisia työväenpuolueiksi itseään ilmoittavia ja puolueita kannattajineen tarvitaan rehelliseen taisteluun asioiden ja politiikan kääntämiseksi. Niin sen ymmärrän. Siksi mekin rakennamme vahvaa vastavoimaa porvaripolitiikalle!

Eikö nyt olisi
demareilla oikea aika irtaantua kyseisestä koalitiosta ja katsoa uudelleen, kenen kanssa ja minkälaista politiikkaa valtuustossa kannattaa tehdä.
Vai tehdäänkö eduskunnassa yhtä ja valtuustossa toista?
Eikö kuntatason demarit edes muista olevansa valtakunnan oppositiopuolue?
Vai onko se valtakunnantason oppositiopolitiikka sittenkin vain teatteria?
On pakko kysyä!

Ei kommentteja: