sunnuntai 27. heinäkuuta 2008

Niin paljon olisi mielenkiintoista!


Mitäs näistä sanot?
Erittäin mielenkiitoisia kansainvälisiä tapahtumia, joissa voi kuulla, nähdä, tavata, keskustella monista mielenkiintoisista asioista.
Euroopan Sosiaalifoorumi on etappi yleismaalimalliseen sosiaalifoorumiin, joka on alkuvuonna 2009 - muistaakseni tammikuun lopussa - jälleen tällä kerralla Maailman Sosiaalifoorumin syntysijoilla Brasiliassa. Nyt siis Euroopan
tapahtuma on Malmössä, oman maamme SF oli toukokuussa Tampereella.
Meillä Turussa oli paikallinen sekä huhtikuussa että viime syksynä - olemme peräti kunnostautuneet. Huhtikuisen pohjalta veimme vielä valtuustoryhmille terveiset ja teimme mielenosoituksen teemasta 'Hyvinvointivaltion pahoinvoivat lapset'. Vaan eipä näytä vielä kaupungin suunniteomissa paljon mihinkään johtaneen - on jatkettava taistelua. Toki olimme jo aikaamme edellä, muu sosiaalifoorumiliike vasta pohtii, pitääkö jatkaa vaikuttamista prosesseina mielipiteidenvaihtoa pidemmälle. Me teimme niin jo!
Mutta syyskuussa on siis Malmö ajankohtainen!


Attacin Eurooppa-kesäyliopisto, joka on Saarbückenisssä Saksassa, näyttää sisällöltään myös erikoisen kiinnostavalta. Elokuun alussa vajaa viikko olisi varsin mielenkiintoinen, mutta jää tällä kerralla toki väliin vaikka mieli tekisi kovastikin.

Jos ajattelen nyt nuorempia sukupolvia, on teillä monia hienoja mahdollisuuksia kansainvälisiin kontakteihin ei vain verkon kautta, vaan monissa tapaamisissa ja tapahtumissa.
- Globalisaatiovastaisuus, ympäristöasiat, ruokaongelmat, rauhanpolitiikka....paljon asioita demokratiasta alkaen hyvinvoinnin turvaamiseen. Asiaa laidasta litaan ja vahvasti.
- Toivottavasti joku nuorempi tätä lukiessaan saa jonkinlaisen kärpäsenpureman asioiden osalta - ja käy ko. sivuilla tarkemmin tutkailemassa, mitä onkaan edessä!

Ei ku menoksi vaan!
Aina se ei ole hinnastakaan paljon kiinni - kuten sos.foorumi osoittaa.

Ei kommentteja: