keskiviikko 23. heinäkuuta 2008

Ansiotulojen veronalennuksista puhutaan...

...mutta mihin se johtaa?

Ei ainakaan
pienituloisten eläkeläisten tilanteen helpottumiseen, ei liioin muiden pienituloisten, joilla tulot jäävät verotusrajan alapuolelle. Mutta ruoasta, asumisesta, matkoista - kaikesta nämä ihmiset maksavat samat hinnankorotukset kuin hyvätuloiset, joille käyttövaraa jää enemmän verohelpotusten vuoksi.

Edelleen olen sitä mieltä, että pitäisi panna veroalennus ruoan alv:hen, joka meillä on paljon korkeampi kuin muissa Eu-maissa. Tuore tutkimushan kertoi, että meillä on vääjäämättä hintojen korotus erityisesti ruoassa ollut vielä kaiken lisäksi eurooppalaisittain nopeinta.

Jos halutaan helpottaa pienituloisten ja lapsiperheiden eloa, olisi avuksi se, että peruttaisiin kaikki suunnitellut ja päätetyt asiakasmaksujen korotukset. Kaikki se olisi paljon paremmin avuksi. Edelleen tuolla parilla miljoonalla, jota Veronmaksajain keskusliitto ehdottaa käytettäväksi veroaleen, olisi käyttöä moneen.

Se voitaisiin satsata esimerkiksi lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin - joissa jopa kuukausia joutuu itsetuhoinenkin lapsi ja nuori odottamaan hoitoon pääsyä.
- Tai lasten ja perheiden ennaltaehkäisevään tukeen ja terveydenhuoltoon, jotta vältyttäisiin Myyrmanni-Tuusula-Kerava- ketjun jatkolta!
- Esim. enemmän henkilökuntaa päiväkoteihin, jotta hoitajat voivat rauhassa antaa aikaa ja paneutua lapsiin ja havaita ajoissa avun tarpeen.
- Lasten psykiatria on muuten alue, josta Vanhasen molemmat hallitukset ovat määrätietoisesti vähentäneet useiden vuosien ajan määrärahoja aivan selvänä erityiskohteena.

Mitä veroihin tulee, en voi olla toistamatta, että päinvastoin pitäisi panna mm. osaketuloilla veroja kiertävät ja alhaisen pääomatuloveron maksajat kansainväliselle verotustasolle. Samoin pörssikauppa varainsiirtoveron piiriin!
Näin koostuvilla tuloilla voidaan palauttaa esim. kunnille valtionosuuden lamaa edeltäneelle tasolle!
- Mutta verojen maksullahan on alunperin ollut tarkoitus rahoittaa julkisia palveluja, joita meillä yli 73 % kansasta arvostaa varsin tärkeänä. Eikä se taas välttämättä kiinnosta niitä, jotka voivat hoidattaa lapsensa yksityisellä tai kielikylpyhoidossa ja panna sittemmin yksityiskouluun... kun on rahaa, millä maksaa.
Toista mieltä verojen tarpeellisuudesta ovat kuitenkin mm. Iloiset veronmaksajat ry jäsenineen, joihin itse taannoin liityin osoittaakseni kantani tässä tärkeässä asiassa.
- Vaikka eläkeläisenä maksan muutoinkin jo korkeaa veroa. Kaikkien nousevien palvelumaksujen ja hinnankorotusten lisäksi!
Ja kaiken lisäksi siunaa minua ja puolisoani vielä tuo kirottu taitettu indeksi!
Ei ainakaan pääse rahakasa yllättämään!

Ei kommentteja: