maanantai 28. heinäkuuta 2008

Turun Terveystoimi jakaa disinformatiota


Viikonvaihteen Turkulaisessa on Turun Terveystoimen maksullinen ilmoitus kehyksissä. Siinä kerrotaan, että eduskunta päätti asiakasmaksujen korotuksista, joka merkitsee meillä näitä ja näitä korotuksia. Siinä alla on sitten pitkä lista uusia korotettuja hintoja.

Kuka maksuja korottikaan!?

Ilmoituksessa ja uutisoinnissa kerrotaan, että eduskunnan päätöksellä olisi Turussakin maksu noussut.
Vaan sepäs kun ei pidäkään paikkaansa!
Kyllä se oli Turun oma terveyslautakunta ( niin monesta muustakin päätöksestään surullisen kuuluisa) joka juhannusviikolla päätti maksujen korotuksista.
Taitava veto päätöksenteon ajan suhteen! - Siis juhannusviikolla, kuten myös sosiaalilautakunta teki päätöksen päivähoitomaksujen korotuksista!
Kyseisten kokousten jälkeen ei kaupunginhallitus istunut kesällä enää ennen 1.8 tapahtuvaa maksujen korotusta, joten kaupunginhallitus ei voinut ottaa enää asiaa itselleen ja alistaa uuteen käsittelyyn!

Näin terveyslautakunnan demaripuheenjohtaja Jarmo Rosenlöf kumppaneineen hoiti kokouksen junaillen sen niin, että sopimus kokoomuksen kanssa toteutuu! Samoin demarinainen Leena Koikkalainen teki sos.lautakunnan puheenjohtajana. Oli taidettu 'talolla' sopia asiasta, kun näin yksiin meni - ja kokoomuksen kanssa.
Mutta mitä teki terveystoimen tiedotus!?
Se siis julkistaa, että eduskunta päätti korottaa hintoja! Se on kuitenkin vain asian yksi osa, jonka osuus nostetaan kumminkin tässä ihmisille kuin ainoaksi!
Samalla lautakunnan päätös, joka polkee taas kuntalaisia korotetuilla hinnoilla, kätketään ikävänä asiana näin kunnallisvaalien alla.
Suojellaan niitä päättäjiä, jotka ajoivat korotusta, elikkä kaikki Turun valtuustosopimuksessa mukana olevat puolueet!
Tällä mm. lautakunnan yksi demarijäsen perusteli kantaansa korotuksen suhteen! ( lähde: Vastavoima-lehden kolumni / Juha Säijälä )
Kommentti Turkulaiseen
Kirjoitin asiasta kommentin Turkulaisen mielipideosastolle, koska ilmoitus ja uutisointi olivat tässä lehdessä. Saapas nähdä, jos ja kun juttu tulee kyseiseen lehteen, vastaako terveystoimi millään tavalla asiaan!?
Vai saako asia, jossa peräänkuulutan rehellistä tiedotusta, olla ilman vastinetta - vaikka mikä se vastine olisikaan, koska tosiasiasta ei pakoon pääse. Korotuksesta päätti terveyslautakunta, vaikka asia miten väännetään. Sen vain mahdollisti eduskunta.

Tulot ovatkin menoja

Virheellisesti täällä uutisoitiin myös tuloista, jotka kaupunki kerää maksujen korotuksilla.
- Vaan eipä kerrottu, ettei noilla rahoilla paranneta palveluja, vaan ne menevät suoraan takaisin valtion pohjattomaan ylijäämäkassaan, josta jaetaan osakkeenomistajille ja muille miljonääreille verohelpotuksia. Siis asiakasmaksujen korotusten ansiosta!
- Tai maksetaan esim. eduskuntapuolueille 18 miljoonaa tiedotusrahaa, kuten tälle vuodelle on varattu!
Se on sitä kunnallisvaalirahaa puolueille, jotka istuvat eduskunnassa ja myöntävät itselleen tukia!

Näin se taas meni!
Mutta odottelen keskiviikon Turkulaista kiinnostuneena.

Ei kommentteja: