perjantai 25. heinäkuuta 2008

Vahvistusta alempana olevaan...


Eilen oli iltapäivällä käytävä Mäntymäen terveysasemalla. Oli lääkärin vastaanottoajat meille kummallekin.

Niin usein kuin terveyskeskuslääkäreitä ja toimintaa mollataan, on sanottava aivan muuta.
Ensinnäkin lääkärinämme postipiirissä on nyt maahanmuuttaja, jonka suhteen ei ole kuin positiivista sanottavaa. Tarkka, huolellinen, perusteellinen ja jämpti. Tekee statuksen kunnolla ja suunnitelmat samoin. Kieli ei ole aivan täydellistä tietystikään, mutta eipä se ole aina suomenruotsalaisillakaan.

Kun lääkäri- ja labrakierrokset ja vastaavat on tehty, on traditioksemme tullut juoda kanttiinissa kahvit.
Nytpä sattui yhdessä pöydässä olemaan kaksi eri tulosvastuualueen päällikköä myös kahvilla. Heidän kanssaan olen työvuosina tehnyt paljonkin työtä yhdessä ja ihan luontevasti - ja myös jutellut asiaa juurta jaksain.
- Tuota pikaa siirryinkin nyt heidän pöytäänsä. Ihmettelin tietysti, "ovatko saaneet hoidettua hommiaan nyt kun olen jo ollut pari vuotta pois".
- Kuulemma lujille on ottanut, mutta vielä ei ole talo kaatunut!

No totta puhuen!
Soten ( sos. ja terv.huollon) yhdistymishanke ei ole suinkaan klaari asia.
Näin sain ymmärtää.
Paljon on edelleen asioita kesken, vaikka ensi vuoden aluista pitäisi homman toimia.
Samalla on menossa osa ulkoistamisia, kun osaa toimista yhdistetään molemmista hallintokunnista yhdeksi suureksi kokonaisuudeksi.
Kun ulkoistamisia ja suuria organisaatioita pohdittiin, oli molemmilla selvää kokemustakin jo siitä, ettei ulkoistamisella saada muuta hyötyä kuin korkeintaan näennäisesti omaa henkilökuntaa lukumääräisesti vähennettyä. Se on asia, joka on kirjattu kaupungin strategiatavoitteeksikin!
Mutta ulkoistamisesta tiedämme jo, miten pelkästään päivystyksen ulkoistamisen hinta on 1½ kertainen verrattuna omaan toimintaan. Että se siitä.

Mutta näiden ihmisten kanssa tapaamme uudelleen ja kirjataankin asioita hiukan tarkemmin. Ja silloin julkistettuna artikkelina nimineen ja vakansseineen.
Onpahan noista työvuosilta jäänyt paljon ja monella tasolla ihan hyviä 'työtovereita', joiden kanssa juttu luistaa edelleen!
******************

Pois lähtiessämme törmäsin vielä käytävällä takavuosien tuttuun 'työtoveriin', jonka kanssa vaihdoimme muutaman sanan. Hän kertoi lukeneensa ja seuranneensa lehtikirjoituksiani ja toimintaani ' tuttu tapaus' kuten sanoi... ja kertoi yllättäen siihen perään, miten aikanaan oli Moskovassa koulussakin......ja vieläkin tuo politiikan kipinä palaa... Hyvä niin!

Kyllä terveydenhuollossa tapahtuu monen moista - eikä valitettavasti aina niin positiivistakaan!
Ja paljon muuallakin!
Miten muuten on teillä päin?

Ei kommentteja: