maanantai 1. syyskuuta 2008

UPEA VIIKONLOPPU - vaan media pihtaa..ja hyökkää...

Niin se vaan oli !
Edellä ( perjantaina ) hehkuttamani valtaisa määrä niin asiaa kuin kulttuuria/asiaa oli kuultavana ja nähtävänä Helsingin Vanhalla! Melkein 30 tuntia yhteen menoon- ja paljon myös rinnakkaistapahtumia, joten oli sekä valinnan varaa että -vaikeutta.!

Mutta niille suomalaisille, jotka seuraavat uutisia päivän tapahtumista ja asioista, ei kerrottu mediassa kuin alkuillasta sivumennen mainintana, pääuutisissa ei sanallakaan. Maanantai-aamun englanninkielisissä uutinen ja kuvan pätkä juhlasta kesti n puolisen minuuttia!

Kysymys oli ennen muuta SKP:n 90 - vuotispäivän (päivälleen) kunniaksi järjestetystä suuresta tapahtumasta.
Ei ainakaan YLE halunnut tätä osaa maamme todellista historiaa ja myös tätä päivää tuoda ansiokkaasti esille ihmisten nähtäväksi, mutta onneksi se ei paikalla menoa haitannut.
- Vaikka paikalla oli ansioituneita kansainvälisiä tiedemiehiä ja poliitikkoja, heidät kaikki sivuutettiin - olivatpa he Isosta Britanniasta, Venäjältä, Espanjasta tai mistä muualta tahansa.
- Iso-Britannian mies arvostettu Marx-tutkija prof. Davis McLellan, jolta on suomeksikin käännettyä tuotantoa, - Venäjältä kansanedustaja Valentin Romanov duumasta; - olisi luullut mediaakin tässä kansainvälisessä tilanteessa kiinnostavan...
- tai Espanjasta tullut puolueen edustaja PCE:n sihteeri Maite Motala, joka kertoi ja korosti myös suomalaisten osuutta solidaarisuudessa Espanjan tasavaltalaisten rinnalla käymässään taistelussa. Todella kiinnostavia asioita ja aiheita, mm. huomioiden, että Espanja on alkanut vasta nyt käsitellä 30 -luvun tapahtumia ja historiaa, ja siinä sivussa tuli esille myös tuon yli 200 suomalaisen historia, joista yli 60 katosi tai kaatui Espanjassa. Mm. tätä asiaa sivusi tov. Motala sen rinnalla, mitä hän totesi mm. kapitalismin ja uusliberalistisen politiikan pahoista jäljistä niin Euroopassa kuin muuallakin.

Mutta viime päivinä Suomessa!
- On rakennettu taas oikein kommunistipelkoa kylvävä prosessi maahan vaalien alle. Osa sitä samaa kampanjaa kommunistien roolin peittämiseksi on koko kevään ja kesän mittaan jatkunut Timo Soinin esillä pito ja saamansa palstatila kaikissa medioissa ja gallupeissa.

Soinia voi sanoakin jo eliitin sylikoiraksi, joka muodon vuoksi yrittää rimpuilla, että näyttäisi isommalta ja vaarallisemmalta mitä onkaan. - Kysymys siis PS:sta, puolueesta, jonka ehdokkaiden joukosta löytyy mm. itseään julkisesti natsi-ihailija ja natsiksi itseään blogissaan tituleeraava nuorimies.

Tämän maanantaiaamun haastateltavaksi oli kutsuttu Hgin yo:n pol. historian laitokselta asiantuntija kertomaan, miten kommunistien toimesta suunniteltiin Mannerheimin salamurhaa. No, toki asiantuntija totesi, ettei kyse ollut mistään kommunisteille tyypillisestä hankkeesta, mutta kolme suomalaista miestä lähetettiin matkaan Pietarista vaikka lopputulos murhasuunnitelmassa oli nolla. - Siis tällaisella ' kirjallisuudella ' Jari Tervo on valjastettu kirjoittamaan SKP:n 90-vuotispäivän aikaan julkaistavaa täysin provokaationa ja kommunismin vastaisena kampanjana pidettävää kirjaa. Se saa tilaa tuutin täydeltä useammassa ohjelmassa, mutta 90 - vuotias puolue, joka on vääjäämättä osa maamme historiaa, olkoon porvarit puolueesta mitä mieltä tahansa - siitä asiallisesti ei edes mainita.

Koko Vanhan tapahtuma huipentui mahtavaan 90-vuotisjuhlaan, jossa oli erittäin korkeatasoinen ja innostava kulttuuriohjelma - Erkki Saarelaa, Monna Kamua, Teatteri Jukon kvarettia, Eespäin-Ensemblea ja muita myöten.
Lopussa melkein kaikki ohjelmassa esiintyneet muusikot tulivat vielä lavalle yhdessä laulamaan Kansainvälisen, jota salissa laulettiinkin monilla kielillä - kansainvälinen juhla kun oli kyseessä.

Kotimatkalla bussilastillinen turkulaisia pui ja pohti viikonlopun ja sunnuntain antia. Ilahduttavaa oli todella kuulla uusien, myös ehdokkaina olevien ihmisten kommentteja ja tuntoja joukossa mukana olosta.
Tästä on hyvä jatkaa myös paikallista vaalikamppailua!

Mitä Sinä näit tai kuulit paikalla tai mediassa?

Ei kommentteja: