keskiviikko 3. syyskuuta 2008

" Kansantalous ei kestä....


.....enää nykyisen kaltaista tulokierrosta..." väittää ja valittaa pääministeri tänään tavatessaan työmarkkinakentän edustajia.

Mutta minä olen sitä mieltä,
että Kansan Talous ei kestä enää nykyisen kaltaista hallitusta.

Miksei? Se on päätöksillään tehnyt enemmän hallaa kansalle ja taloudelle kuin tulokierros konsanaan. Jos se päättää jatkuvasti uusista tulonsiirroista rikkailla, ja panee ne köyhien rahoittamaksi, ei sitä kestä mikään. Ja niinhän on Vanhasen hallitus tehnyt.
Tulokierroksen osalta on sanottava, että sen jälkeen ei toteutunut vieläkään tasa-arvoinen palkkapolitiikka. Kierroksen seurauksena myös monet työelämän muuta heikennykset pääsivät vauhtiin, koskien mm. työaikojen joustoja ja monia muita seikkoja vähän alasta vaihdellen.

Kun pääministeri vaalien alla puhuu kansantalouden vaikeuksista, on tarkoituksena heittää tuhkaa sille keskustelulle, jota kansan keskuudessa nyt käydään tapahtuneen eriarvoistumisen vuoksi. Semmoisista asioista ei saisi puhua. Ei myöskään vaatia palveluja parantamista, vaan pitää mennä ostamaan niitä yksityiseltä.
Kun pääministeri tohtiikin puhua moisista tulokierroksista, unohtaako hän kansanedustajien ja ministerien palkankorotukset ja pääjohtajien lukuisat kädenpuristukset tai palkkiovakanssit?! Nehän eivät ole kalliita kustannuksia?!

Ihalainen (SAK, sd) kertoi ymmärtävänsä ja uskovansa, että yhteinen tahtotila löytyy.
Nyt jo mies puhuu asioista, joita ei enää itse ole edes käsittelemässä.
Toki seuraajaksi tulee varmaan saman politiikan jatkaja, siitä EK:kin kantaa huolta.
Mutta kun kilpailukyky ( lue: yritysten voittojen kokoaminen ja kasvattaminen) on taas tietysti tärkeämpi asia kuin kansantaloudessa kansan hyvinvoinnista huolehtiminen,
on selvää mihin lopputulokseen tullaan.
Nyt jo Ihalainenkin uskoo, ettei joka vuosi voida niin paljon palkkoja nostaa kuin nyt kahden vuoden aikana!

Entäs me eläkeläiset?
Mekin olemme samaa kansaa kuin yhtiöt ja työntekijät.


Se siitä kansantaloudesta!!



Ei kommentteja: