perjantai 12. syyskuuta 2008

Vaikeaa isoilla puolueilla ? Onko Toivosta tullut toivoton?

Onko isojen puolueiden politiikan peli vienyt jo ihmisiltä maun ja uskon noihin puolueisiin. Kuten kokoomus - tuo työväenpuolue? - Joka puhuu vastuullisesta markkinataloudesta! Miten se voi olla vastuullinen - ainakaan muille kuin osakkeenomistajille ja pörssikeinottelijoille - veronkiertäjille.

Kun isot puolueet valittavat vaikeuksiaan eivätkä saa ehdokaslistojaan täyteen, en ihmettele. Jos samassa on ehdokkaalla kynnysrahoja maksettavanaan, siinäpä se.
No, Turussa on muutama istuva puolue kertonut asettaneensa noin 100 ehdokasta. Maximi voisi olla kuitenkin 2 x 67 eli 134 ehdokasta.
- Kyse on siis sellaisista puolueista, jotka saavat viikoittain palstatilaa lehdissä, TV:ssä ja ties missä - niin paikallisissa kuin valtakunnan tai globaaleissa asioissa.

Mutta mitä siihen sanot, jos puolue, jolla ei ole yhtään edustajaa paikallisessa valtuustossa eikä eduskunnassa, ja jonka mahdollisuudet päästä samoille foorumeillekin keskusteluihin ovat julkisuudessa poikkeuksia - tällainen puolue asettaakin laajapohjaisen ehdokaslistan, jossa on reilusti kolmatta kymmentä ehdokasta.
Niin on tekemässä SKP Turussa.
Nuorimmasta vanhimpaan - ikähaarukka kuusikymmentä vuotta! Nuorin 21 ja vanhin 82.
- "Voimanaisia " , kuten päivän Tiedonantaja kertoo.

Mutta heihin kannattaakin tutustua livenä. JA moniin muihin SKP:n ja Turkulistojen ehdokkaaseen. Se on mahdollista tulevina viikkoina ympäri kaupunkia, lähiöissä, toreilla, silloilla, kauppojen luona...Niin Maarittiin, Mariannaan, Akiin, Anttiin tai Teean kuin Pasiin, Jarmoon, Anjaan tai Kaisaan...ja moneen muuhun.

On kokeneita ja ensikertalaisia.
On intoa ja sydämen paloa.
On vilpittömyyttä ja rehellisyyttä, ei pelaamista eikä kabinettipolitiikkaa!

Mutta tavataan turuilla ja toreilla!
Ja aivan voitto mielessä - jo ehdokaslistamme on ensimmäinen voitto! Kuten myös Loimaan seudun toverit ovat tehneet upean kampanjan tähän mennessä.
Ja muissakin sellaisissa kunnissa on nyt SKP:n lista, jossa sitä ei ole ollut vuosiin.
Ihmisillä on mahdollisuus valita ehdokkaista, jotka ovat yhdessä turkulaisten kanssa rakentaneet ohjelmaa ja tavoitteita - ehdokkaita, jotka toimivat ja tekevät politiikkaa myös muulloin kuin vaalien vuoksi!
Vai mitä?

PS. Misha, tiedätkö mitä tarkoittaa bernsteinilaisuus?
Näyttää olevan hakusessa!

Ei kommentteja: