tiistai 9. syyskuuta 2008

Ike ja kaatosateet Turussa

Eilen illalla tai paremmin sanottuna puolilta öin menin nukkumaan sateessa, jonka luulin tulevan kattoikkunoiden läpi. Tuli tunne kuin olisi lapsuusvuosien leirillä teltassa, jonka kattoon sade ropisi - nykyajan lapset eivät taida moisia muistoja saadakaan.
Mutta kun aamulla heräsin, tuli vettä aivan yhtä paljon edelleen. Sitä tulee nytkin aivan kaatamalla - on tullut niin paljon, etten muista aikoihin sataneen. Nytkin viimeiset kaksi tuntia tauotta. Kyllä tuossa sateessa kastuu kuka vaan, ellei ole kunnon sadevarusteita. Mutta kattoikkunoista ei toki tule mitään sisään. On se täällä onni verrattuna vaikka Karibian alueen taloihin ja asumuksiin.

Hurrikaani Kuubassa mutta USA ei pura saartoa!
Aamu-uutisissa kerrottiin hirmumyrsky Iken saavuttava jo Havannan.
Eiliset kuvat Itä-Kuubasta näyttivät kerrostalon korkuisia aaltoja, jotka vyöryivät voimalla pihoihin ja kujille. Pahan näköistä.
- Pahinta on, että USA ei edes tässä karmean myrskyn tilassa ole valmis purkamaan kauppasaartoa avun toimittamiseksi Kuubaan!
Sitä Kuuba pyysi varta vasten nyt kun hurrikaani toisensa jälkeen pyyhkii maan yli ja mm. sato ja ruoka turmeltuvat. Kyllä USA itse oli valmis oli ottamaan Katriinan jälkeen apua New Orleansiin, mutta kieltää nyt viemästä Kuubaan apua.

Tällainen on USA:n solidaarisuus inhimillisessä hädässä luonnon myrskyjen alla ihmisiä kohtaan.
Mutta se osoittaakin USA:n heikkouden - pieni Kuuba on sille vaaraksi!
Vai miten se tulee ymmärtää?

***************
Nyt lähdemme Onnin koulumatkalle,
sitten Jyrkkälään omaishoitajan ongelmia selvittämään ja iltapäiväksi Helsinkiin naisverkoston kokoukseen. Ilta koittaa 12 tunnin kuluttua - siihen mennessä on aikataulu täynnä.
Tapaamisiin Helsingin matkan jälkeen.
Mutta onneksi puhelin toimii, jos sinulla on asiaa.
Minut tavoitat 041 - 46 390 46, jos asiaa.

Ei kommentteja: