perjantai 26. syyskuuta 2008

Kallis kampanja tiedossa - alle 500 eurolla?

Eduskuntavaalien jälkeen monenlaiset korruptiorahat ovat paljastuneet. Mutta väitän, ettei suinkaan kaikki ole tullut avimesti julki. On varmasti tapoja ja keinoja, joilla voi maksaa / maksattaa ilman selvityksiä.
Nyt kerrotaan sen sijaan, että ei ole trendikästä rakentaa rahakkaita kampanjoita.
Mutta, mutta.

Kaikesta päätellen tuo on vain osa totuus.
Isojen ja vallassa oelvien puolueiden mainonnasta pidetään toisella tavalla huolta. Onhan Sukarikin kertonut jatkavansa tukitoimintaansa. Eikä ole varmaan ainoa toimija, joka on ajamassa rahalla omia etujaan - valikoiden. Media antaa tilaa, järjestää paneleja ja antaa palstatilaa pääsääntöisesti vallassa oleville. Pääosa Turun alueen lehdistä toimii näin - jotain pientä poikkeusta lukuunottamatta. Julkisuutta tulee myös siitä, että erilaisissa uutisjutuissa mm. TV käyttää taustakuvituksena isojen puolueiden kampanjakuvia ja mainoksia.

Merkillistä, että meille vakuutetaan edelleen olevamme tasa-arvoinen ja dempkraattinen maa. Olisi täällä ETYJ:n vaalitarkkailijoilla selivtettävää. Esim. raha nousee kynnykseksi jo sillä, että esim. Turku rahastaa mainosten pistämisestä esille - puolue ei itse edes saa niitä levittää - ei edes liimata valmiille pohjille, vaan kaupunki on jakamassa näin rahan tietyille urheiluseuroille. Tuskin mikään entinen TUL:n seura siinä pääsee edes jaolle.

Sanomalehdille rahat
Samoin Turku on kieltänyt mainosten asettamisen akikkialle omille alueilleen. Yksityisten tontinomistajain luvalla saa panna esille, jos on lupa.
Mihin siis varaton puolue tai tukirinki voi panna näkyville mainokensa?
Selvästi on kaikki keskitetty mainostuloiksi paikallisille sanomalehdille. Se on sanomattakin selvää.
- Ja tässä vaiheessa kun kerrotaan suuriin kaupunkeihin suunnatuista huomattavan rahakkaista kampanjoista varsinkin kokoomukset taholta, voi vain loput arvailla.
Eikä tarvitse silloin rahapuolueen tyttärien eikä poikien selitellä kulujaan, kun puolueen kassasta maksetaan suuret yhteismainokset ja yleismainokset. Ja ilmapallot. Ja monenlainen muu tavara, jota jaetaan toreilla ja turuilla.

Ihmisten arjen arvot
Itse voin vain luotettava siihen, että ihmiset näkevät jo sen, miten paljon on huijattu. Siitä on puhuttava ja puhuttava ihmisten kanssa. Ja osoitettava vaihtoehto!
Vallassa olleet ovat luvanneet milloin mitäkin, mutta puheiksi tai ohjelmiksi ne ovat jääneet.
Rahoitusta ei ole osoitettu. Sen vuoksi on ongelmia hoitotakuussa, vanhustenhuollossa, homekoulujen ja päiväkotien korjaamisissa, omaishoitajien asioiden hoitamisessa. Opetusryhmät ovat edelleen liian suuria, päiväkotiryhmät samoin.
Eläkkeiden ja sosiaalisten tukien reaaliarvon raju putoaminen vaikeutta yhä suuremman joukon arkea. Nyt jo puhutaan, miten yksin elävän ihmisen eurostatin laskema köyhyysrajha on noin tuhat euroa! Siinäpä se!

Palveluihin on kunnissa ehdottomasti budjetoitava. Ellei niin tehdä, syvenee kahtiajako yhteiskunnassa, tapahtuu entistä enemmän syrjäytymistä, ihmisten pahoinvointi ei korjaannu.
Hetkessä eivät muutoksetkaan tapahdu, ja siksi resursseja on varattava, jotta korjaukset voidaan käynnistää.
Niin sen näen. Aivan ihmisten arjen tasolla!

Ei kommentteja: