tiistai 1. maaliskuuta 2011

SKP TIESI JO VUOSIA SITTEN PERUSTURVAN SURKEAN TASON

Kaksi päivää sitten kysyin blogissani:
Kuka voi paremmin Kokoomuksen Suomessa? -  kun puolue julkisti vaaliohjelmansa.
Itse kirjoitin siihen muutamasta näkövinkkelistä vastauksen, jotka on luettavissa edellisessä tekstissä

Tänään THL täydensi asiaa.
Se julkisti, että....

...Suomen perusturvan taso on matala ja se on jäänyt jälkeen yleisestä tulokehityksestä.  THL:n mukaan osa perustulon varassa elävistä talouksista ei pysty kattamaan tuloillaan edes kohtuullisen minimin mukaista kulutusta.
Kohtuullisen minimikulutuksen pystyvät kattamaan vain eläkkeensaajat takuueläkkeen myötä. Muiden perusturvan varassa olevien kotitalouksien tulot riittävät kattamaan kohtuullisesta minimikulutuksen tasosta vain kaksi kolmannesta.
Minimikulutuksen tason kattamiseen kuluu yksin asuvalta asumiskulujen jälkeen 575 - 660 euroa kuukaudessa. 

 
THL huomauttaa myös, että perusturvan varassa elävien kotitalouksien köyhyysriski on kasvanut vuodesta 1990 ja on hyvin korkea.
 

THL laskee, että vuonna 1995 yksin asuvan työttömän perusturva kattoi 77 prosenttia sopivaksi katsotun vähimmäisturvan tasosta, kun viime vuonna se kattoi vain 62 prosenttia.
Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos laskee, että maamme vähimmäisturvan taso jää hieman länsieurooppalaisen keskitason alapuolelle, kun mukaan lasketaan asumismenot.
Vuonna 2005 asui noin 150 000 suomalaista sellaisessa kotitaloudessa, jonka bruttotuloista yli 90 prosenttia tuli perusturvaetuuksista. Näin asuvien määrä on kaksinkertaistunut vuodesta 1990.



Jo vuosia ovat Demokraattinen naisverksto, SKP, Sairaus-ja Tapaturmainvalidien liitto ja joukko erilaisia yhdistyksiä vaatinut maahan kaikkein pienituloisimmille 900 euron perusturvaa. Yksittäiset kansalaiset ovat tuhatmäärin allekijroittaneet asiasta vetoomuksen, ja allekirjoityusten keruu jatkuu.
Perusturva 900 €  tulee antaa heille, joiden kuukausittainen tulo jää sen alle pienen eläkkeen, päivärahan, toimeentulotuen, äitiyspäiväraha, opintojen tai minimaalisten ansiotulojse / osa-aikatyön vuoksi.


Ko 900 € tulee olla verotonta tuloa, ja siihen tulee saada asumistuki normaalisti, joko yleinen tai eläkkeensaajan asumistuki.


Tämä on tavoite, jolla SKP osoittaa olleensa jo vuosia aikaansa edellä!
Siksi se on ajankohtrainen  tavoite edelleen!!



1 kommentti:

Kai kirjoitti...

Samaa mieltä! Moni yllättyisi positiivisesti, kun lukisi meidän ohjelmaa!

Tämä on vain yksi hyvä esimerkki, missä me ollaan oltu aikaamme edellä. Toivottavati myös muut meidän ajamat teemat nousee keskusteluun, ja että ihmiset huomaavat, että tämä puoluehan ajaa näitä kaikkia!