sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

REUNAEHTOJA JA REUNAEHTOJA

Viime päivinä on kuultu yhä vilkkaampaa vaalikeskustelua. Leimaa antavaa on kuitenkin se, että mm. vaalikoneiden tuloksia eriteltäessä taas kerran kerrtotaan vain eduskuntapuolueiden kannoista. Olipa kyse ydinvoimasta, talous- ja rahapolitiikasta, kerrotaan vain vallassa olevien puolueiden ehdokkaista.

No, eipä se ole mitään uutta. Syrjintä nimittäin. Mutta eriarvoisuudesta on siinäkin puhe. Aivan samoin kuin koko maan kansalaisia jaetaan eriarvoisuuteen, nyt samaan aikaan osa kansaa syrjäytetään yhä uudelleen myös uusin tavoin. Siis myös poliittisesti. Ohitetaan keskustelussa.

Vaan kiinnostavia piirteitäkin on kuulunut. Kuin tavallaan itsestään selvästi on Katainen esiintynyt eräänlaisena kunkkuna, joka on koonnut esikuntaa ja joukkoja itselleen seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Vaan näyttää matkassa olevan mutkia. Ainakin väliaikaisesti.

Onko kyse pelkästä teatterista? Kuulemmeko pelkkiä sanakäänteitä?
Nykyisistä hallituskumppaneista on viikonloppuna Vihreä ilmoittaneet ehdottomaksi kynnyskysymykseksi hallitusohjlemaan maininna ydinvoimasta, ettei laajenneta.
Toisaalla julisti TV-tentissä Soini ehdottoman einsä siihen, onko Suomi edelleen lisäämässä vakuuksia ja takuita muille euro-maille. Siitä sanoi Soini, ettei näillä näkymin, vai oliko näillä ehdoilla...jotain sellaista oli takaporttina, että se voidaan aivan hyvin pyörtää.

Vastaavasti 4 vuotta sitten meni vihreät hallitukseen ja pysyi tiukasti linjassa vaikka uusille ydinvoimaloille myönnettiin lupia. " Kun ei ollut hallitusohjelmassa mainintaa" - täsmensi Sinnemäki eilen asiasta. Mutta nyt kuulemma on kirjattava hallitusohjelmaan.

Selvää on, että parlamenttipuolueista ei olla kuultu viimeisiä sanoja kuka kenenkin kanssa haluaa tai on valmis menemään hallitukseen. Nyt vain kerrotaan ihmisten hämmentämiseksi reunaehdoista, joiden osalta voidaan tilanteen tulleen pyörtää ulos jos tiukka paikka tulee. Niin ovat vallassa olevat ja liepeillä roikkuneet tehneet ennenkin.

Sen vuoksi ei niiden sanomaan kannata luottaa, ei niiden varaan rakentaa, jotka ennenkin ovat pettäneet äänestäjät.
Siksi tarvitaan eduskuntaan vasemmalle kunnollinen ankkuri, joka jatkossa luotsaa myös muiden vasemmistolaisten puolueiden linjaa pitären sitä oikeasti vasemmalla. On puolustettava vähävaraisia, vanhuksia, lapsiperheitä...kaikkia monin tavoin vaikeuksissa eläviä ihmisiä, joita aikamme politiikka on polkenut.
Siksi SKP haluaa antaa KENKÄÄ RAHAELIITILLE, ja haastaa siihen politiikkaan myös muut työväenpuolueet mukaan!

Ei kommentteja: