perjantai 25. maaliskuuta 2011

NYKYISET JA TULEVAT ELÄKKEET - mitä edessä?

Kaija Kiessling peräänkuuluttaa vasemmiston yhteisrintamaa nykypolitiikan suunnan muuttamiseksi.Kaikki hallitukset viimeisen laman ajoista asti ovat olleet puuttumatta eläkkeiden taitettuun indeksiin. Kyse ei ole pelkästään pienituloisten elkäkeläisten arjesta, vaan yhdestä ilmiöstä ylläpitää kansalaisten eriarvoisuutta lain voimalla.

Kun pienituloiset eläkeläiset joutuvat sen vuoksi turvautumaan myös usein toimeentulotulokeen, on se samalla kuluerä kunnille, jonka vastuusta hallitus vetää istensä pois. Samalla pienituloisia ihmisiä nöyryytetään näin pakkotilanteessa, jossa käännyttävä sosiaalitoimen puoleen.

Aika-ajoin ovat vaalikamppailuissaan eri puolueet olleet valmiit poistamaan tätä epäoikeudenmukaisuutta, mutta lähinnä poikeiston taholta on vakuutettu ettei tähän ole tarkoitustakaan puuttua. Moniko eläkeläinen huomioi tämän kun äänestää?

Asia ei ole suinkaan pelkästään tämän päivän eläkeläisten asia! Kyse on myös sukupolvesta joka nyt paiskii töitä - tai on työttömänä. Kun he aikanaan jäävät eläkkeelle, on lähtötilanne useilla tosi huono:
osa-aikatyö, pätkätyö, työttömyysjaksot, lomautukset, alipalkattu työ kaikkiaan....nuo kaikki oavt takuuna siitä, että pohja tulevalle eläkekertymälle jää todella heikoksi!
Kun siihen ynnätään aikanaan voimaan astuva elinajan  odotteen mukainen  eläkeleikkuri, jää näiden eläkkeiden taso todella alhaiseksi. Jos suurten ikäluokkienkin palkoista jää useilla nippa nappa käyhyysrajalle ulottuvaa tasoa, on taso tulevaisuudessa sitäkin alhaisempi.

Siinä syytä työikäisillekin huomioida tätä alue sosialipolitiikka! Eipä ole ay-liike puuttunut asiaan?
Sitä' odotellessa! Komnmentoi!

(yllä olevan kuvan otti Toivo Koivisto skp:n kampanjateltalla Turun kävelykadulla; tässä kampanjatelttaa ollaan purkamassa ja kokoamassa kylttejä pois)

Ei kommentteja: