sunnuntai 27. helmikuuta 2011

KUKA VOI PAREMMIN KOKOOMUKSEN SUOMESSA?

Kokoomuksen vaaliohjelman nimi on Matkaopas paremminvointivaltioon.
Lyhyesti todettuna se on täynnä ristiriitaa. Kokoomuksen matkaopas ei vie kuin perikatoon.
Sen lopputulema on, että jokaisen tulee itse ottaa ohjakset käsiin ja lakata olemasta turistina täällä.
Kokoomuksen vaatimus kuuluukin: "- entä jos me ryhtyisimme turisteina olemisen sijasta taas hyvinvointivaltion asukkaiksi, jotka aktiivisesti ja reippaasti kantavat vastuuta itsestään, toisista ja maansa tulevaisuudesta".

On vaan kysyttävä, 
miten vanhukset, sairaat, vammaiset ja lapset jotka elävät todellisessa köyhyydessä, lähtevät tälle iloiselle kokoomuksen viitoittamalle matkalle ja ottavat itse vastuun itsestään!

Ristiriita toisensa perään

Kokoomus väittää, ettei se suosi tasaveroa. Se ilmoittaa kumminkin samalla suosivansa kulutusta, jota seuraa vääjäämättä tasavero. Sitä ovat mm. alv ja energiaverot.

Samalla kun se väittää silmä kirkkaana, ettei se nosta työn verotusta, on se valmis nostamaan alv:tä, joka selvimmin rankaisee köyhän ruokaostoksia ja elämää.
Näin siis tasaverona nouseva alv tulee panemaan pienituloiset tai tulottomat varsin tiukoille. Ja korkeaa palkkaa nauttivien tuloihin ei kosketa.

Kokoomus sanoo, että ympäristölle haitallista veroa se on valmis nostamaan, siis energiaveroa?
-  Ja kuitenkin elinkeinoelämä vaatii jo nyt siitä alennusta, vaikka juuri sen vuoksi energiaverosta päätettiin, kun piti täyttää työnantajien kela-maksun poiston aiheuttama kuoppa budjetissa!


Kokoomuksen ohjelma on köyhille pahemminvointivaltio
Selvääkin selvempää on, että kokoomuksen väite köyhien puolustamisesta on puppua.
Sitä ei olla nähty kuluneenanakaan hallituskautena, kun suuret tulonsiirrot ovat taanneet sen, että yhtiöiden voitot kasvavat entisestään, samoin kun viime vuodelta nyt voittojen osinkojen jako on ennätyksellistä. Näistä asioista olisi kokoomus jo tähänkin mennessä voinut päättä toisin, jos puolustaa köyhiä!
Vaan se kun on juuri rikkaiden etujen puolustajana niin parlamentissa kuin hallituksessa samoin kuin EU:ssa.

Jyrki Kataisen mukaan kokoomus ei lähde hallitukseen, joka kiristää työn verotusta. Selvä se, koska eläkeläisiä ja työttömiä saa helpommin poljettua ja verotettua tasaveroin. Kataisen veronkiristykset toisivat noin miljardi euroa valtion kassaan. Mutta huomattava on, mistä se koostuu: alv, ja mm. energiaveron korottamisesta. Energiaveron korottaminen  nostaa matkalippujen, ruoan/rahdin hintaa, lämmitys / asumiskustannuksia ja vaikka mitä. Köyhälle ne ovat suuri menoaerä, rikkaalle vain välttämätön paha.

Jotain kokoomus on muodollisesti oppinut kommunisteilta.
Olemme vuosia vaatineet puolustusmenojen pudottamista, mutta niin, että ne liittyvät nimenomaan asehankintoihin ja Nato-yhteensopivuuden rakentamiseen. Niistä on pudotettava. Kokoomus sensijaan lakkauttaa varuskuntia, se on toinen  juttu.

Kokoomus korostaa työurien pidentämistä.
Oleellista koko ajan on puolueen linjana ollut eläkeiän nosto. Se asettaa kuitenkin sairaat ikääntyneet työssäolevat todella tiukoille, kun selviytyminen vaikeutuu entisestään niin työssä kuin sairaana.


Kataisen kynnyskysymys on, että heikoimassa asemassa olevien ihmisten asemaa ei saa heikentää.
Tuo on paksua puppua, sillä näin se on kokjo hallitustajkutensa ajan tehnyt. Se on merkinnyt julkisen sektorin alasajoa, harmaan työvoiman jatkumista vaikka käytössä olisi useitra tapoja kitkeä se. Harmaa talous jos mikä ylläpitää köyhyyttä myös työssäkäyvien keskuudessa.


Mikä paremminvointivaltio? 

Kokoomuksen vaaliohjelman nimi on Matkaopas Paremminvointivaltioon. Puolue on avannut myös sen nimisen nettisivun.Paremminvointivaltiolla kokoomus tarkoittaa ohjelman mukaan, että "entä jos me ryhtyisimme turisteina olemisen sijasta taas hyvinvointivaltion asukkaiksi, jotka aktiivisesti ja reippaasti kantavat vastuuta itsestään, toisista ja maansa tulevaisuudesta".

Vaaliohjelmassa puolue sanoo kannattavansa hyvinvointivaltion turvaamista, mutta Paremminvointivaltion voivat tehdä vain ihmiset itse!
Vaan
miten se on  mahdollista varattomalle, työttömälle, sairaalle, vanhukselle, asunnottomalle?

Kerro se suomeksi, miten se niin  voi mennä - että kaikki voivat tehdän sen vain itse??





Ei kommentteja: