sunnuntai 6. helmikuuta 2011

TARKKAA TIETOA TOIMEENTULOTUESTA ja eduskunnan äänestyksistä!

Uutinen kertoo, että toimeentulotuki on polkenut paikallaan jopa 20 vuotta. Samaan aikaan on palkkojen nousu ollut 41 % ja kun indeksiin korjattuna silloinen 418 euron (silloin vastaava summa markoissa) muutetaan indeksin mukaan tälle päivälle, on arvo vain 417 € - eli se on jopa suhteellisesti pudonnut !
Siis köyhyyden kanssa ei ole leikkiminen, eikä kukaan varmaan aja itseään tahallaan tuohon tilanteeseen.
Ja kuitenkin pitkäaikaistyöttömällä se on käytännössä ainoa tulo, mahdollinen  asumistuki voi auttaa.

MUTTA MITEN ON TOIMINUT EDUSKUNTA!

Kyllä kansa muistaa, sanoi entinen mies. Nyt on syväkurkku Iisalmesta, kommunisti Asko Julkunen kaivanut seuraavan tiedon arkistostaan:

Eduskunnan äänestyskartat kertovat karua kieltä. Vasemmistoliitto oli mukana hallituksessa kun esim. säädettiin asumisen 7 prosentin omavastuu toimeentulotuen perusosaan.
Edustaja M a r j a a n a   K o s k i n e n  oli esittänyt toimeentulotuen peruosan koro...ttamista ja peruosaan tehdyn asumisen omavastuun poistamist v. 2003 budjetin käsittelyn yhteydessä. Vasureiden silloisista kansanedustajista vain Kuoppa, Laakso,Tennilä, Tiusanen, Puhjo ja Turtiainen olivat tuolloin kannattaneet esitystä..sellaista vaikuttamista hallituksesta käsin Vasemmistoliitolla aikoinaan!!! SDP:stä kannattajia Marjaanan lisäksi oli vain kaksi, Lahtela ja Gustafsson.


Jokainen lukija voi tehdä omat johtopäätöksensä nykyisten ehdokkaiden ja heidän puolueidensa puheista, kun arvioi mihin äänensä antaa!
En ihmettele, että usein niin sisukkaasti ja rohkeastikin toiminut Marjaan jättä eduskunnan!

2 kommenttia:

Jokke Karjalainen kirjoitti...

Voi hyvän tähden, kun katsoo Vasemmistoliiton nimiä. Juuri ne ihmiset, joita näennäisen "yleisen mielipiteen" edustajat ovat pitäneet kaikkein kalkkeutuneimpina neuvostoajan jäänteinä, ovat lähes ainoita koko eduskunnassa, jotka uskaltavat vaatia taloudellisia ihmisoikeuksia.

Tämä yhteiskunta tarvitsee, paitsi perusturvan (ja lukemattomien muiden kommunistien vaatimuksista löytyvien asioiden) laittamista kuntoon, myös laajamittaista kulttuurivallankumousta.

kaija kirjoitti...

On vaan ihmeteltävä, että monissa muissakin asioissa vasemmistoliiton politiikka on kumminkin kävellyt näiden miesten päiden yli...kun aikanaan perusteluna mennä vasemmistoliitton oli vaikuttaa sen politiikkaan, ei semmosta vaikutusta ole voinut nähdä, kuten edellä saa huomata.