sunnuntai 6. helmikuuta 2011

MIKÄ ERO SÄÄSTÖOHJELMALLA JA LEIKKAUKSILLA?!?!?!

Alla oleva linkki antaa  'muka viisaita' - perin porvarillisia näkökulmia siihen paljon puhuttuun kestävyysvajeeseen ja leikkauslistapoltiikkaan.
Kirjoittaja Iikko B.Voipio ottaa käyttöön vain toisen termin je strategian ja haluaa sillä hämätä kansalaisia.

Minä ymmärrän  niin, että käynnistettäessä kirjoituksen mukaiset säästöohjelmat merkitsee se asiallisesti totaalisia leikkauksia monessa suhteessa. Ja mitkä ovat sen yhteiskunnalliset ja taloudelliset vaikutukset?

Jos valtiolle pannaan totaalien sijaispalkkauskielto, leikkauksilla säästetään 600 miljoona, laskee Iikko B. Voipio. Keitä jää sijaistamatta? Mm. oikeuslaitoksen yliopistojen, poliisin, entisten läänihallitusten eli nykyisten ely-keskeusten, työvoimahallinon työntekijöitä. Moni tietää, miten tavallisen kansalaisen oikeus, etuudet ja turvallisuus kärsivät jo nykyisellään.
Entä jos pitkissäkään äitysloma- hoitovapaa-sairausloma-vuorotteluvapaa-systeemeissä ei saa ottaa sijaista?
Silloin loputkin työntekijtä uupuu!


Leikataan kunnilta valtionosuuksia 5% !
Pärjätköön sitten sillä mitä saavat, sanoo Voipio!
Se merkistee lisää palvelujen alasajoa, koulujen lakkatuksia, huonompaa vanhustenhuoltoa...kaikkea tätä elintärkeää se koskee varmaan ensimmäiseksi.
Voiko kyynisemmin sanoa kuin Voipio: Pärjätköön miten parhaiten voivat!
Kunnnilta pois 493 miljoonaa!

Edelleen Voipio leikkaa 10 % niin Työterveyslaitoksen toiminnasta kuin kehitysavusta! Miten jatkuu jo nyt muuttuneen laitoksen tutkimus ja muu toiminta - kyse kuitenkin työelämän monista riskeistä ja uusien vaihtoehtojen kehittämisistä. Työturvallisuus ja työsuojelu tuntuu olevan yhdentekevää.
Ja yliopistoilta leikattakoon samoin ...ja vaikka mistä.

Kyllä selvää on, että säästöohjelmat ovat rajua leikkauspolitiikkaa, jolla köyhän, pienituloisen kuin keskituloisenkin ihmisen elämä on jatkossa yhä turvattomampaa.

VAAN MIKSEI Voipio esitä leikkausta esim. varustelumenoihin, asehankintamäärärahoihin?!?!
Sillä pelkästään saataisiin jo säästöä enemmän kuin Voipion leikkauslistalla!
Vaan se kun ei itukaan porvarillisen poltiikan pirtaan - ja siinä se suuri pieni ero!!
Kuka leikkaa ja mistä leikkaa! Eli näitä leikkauksia ne Voipion napakat säästöt!!

Voipion listalla leikataan muuten monista keskeisistä menoista yhteensä siis vähemmän, kuin  SKP:n esittämällä varustelumenojen leikkauksella vuodessa!!
Mieluummin arjen turvaa kuin aseita!!

Ei kommentteja: