tiistai 15. helmikuuta 2011

Kataisen politiikka: 'ELÄKEMAKSUT POIS JA YHTEISÖVERO ALAS - kootaan rahat energiaveroina ja alv:ta korottamalla !

Vapaa toimittaja Elina Grundströmiä lainatakseni ( HS 15.2.2011) aluksi muutama lause


......Rahasta ei Suomessa ole pulaa, ei ainakaan ydinvoimakeskustelusta päätellen. Keskeneräisen Olkiluoto 3:n lopulliseksi hinnaksi arvioidaan lähes kahdeksan miljardia euroa. Silti on päätetty rakentaa kaksi uutta ydinvoimalaa, ja teollisuus vakuuttaa, että vielä kolmannellekin löytyisi helposti rahoitusta.....


......Tekniikka & Talous laski joulukuussa, että valtio maksaa erilaisia yritystukia jo noin kaksi miljardia euroa vuodessa. Sen lisäksi tulevat teollisuuden ja elinkeinojen verotuet, jotka olivat viime vuonna noin 3,6 miljardia euroa. Jopa 300 organisaatiota jakaa yli tuhatta erimuotoista yritys- ja innovaatiotukea ja työllistää samalla tuhansia byrokraatteja.
Suomessa on syntynyt merkillinen tilanne, jossa jo elinkeinoelämä itsekin vaatii tukien vähentämistä mutta elinkeinoministeri vastustaa. Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etla ehdotti joulukuussa yritystukien leikkaamista, mutta ministeri Mauri Pekkarinen teetti nopeasti selvityksen, jonka mukaan syytä leikkauksiin ei ole, vaikkakin tukia kannattaisi ehkä suunnata uudelleen.

Näin siis selviää, minne Kataisen budjetista raha menee.
Minkä vuoksi tarvitaan lainanottoa.
Minkä vuoksi Katainen haluaa nostaa alv:ta ensi hallituskaudella.
Minkä vuoksi Katainen taas haluaa laskea yhteisöveroa - siis yritysten tulojen verotusta.

On mies vahtissa suuren rahan puolesta - eikä toimettomana. Kaikki keinot on valjastettu nyt ja tulevaisuudessa yhä samaan. Lisää rahaa sinne missä sitä ennestään on. Ja loputkin pois sieltä, missä jo pohja ammottaa.

Vast'ikää helpotettiin työantajien eläkemaksu. Nyt alennettaisiin yhteisövero.
Vast'ikää pantiin joka iikka maksamaan energiaveroa. Nyt nousisi alv - eli jokaisen elämän arki!
Tasaveroa tasaveron päälle!

Tämä on sitä kapitalismin pönkittämistä paljaimmillaan.
Eikö ihmiset jo ala nähdä?

Ei kommentteja: