torstai 24. helmikuuta 2011

KAIKKI ÄÄNET ANTAMATTA!

Aamulla paikallisradio kertoi, miten turkulaisten on syytä totuttautua ajatteluun, että Kike Elomaasta tulee kansanedustaja. Ylen iltauutiset kertovat puolestaan miten SDP ja vihreät ovat alamäessä kaiken aikaa. Sama Gallup kertoi myös miten PS kirii nousussa jo demarien kannoilla. Selvästi oli noussut nyt myös ryhmä muut, jo 1.9%. (nousu 0.6, yksi parhaista nousuista edelliseen mittaukseen verrattuna)

Mitä tulee tästä mieleen? Miksi turhaan käydä koko vaaleja kun "media uutisoi jo kaiken etukäteen?"
Kun nyt jo tiedetään tulevat nimetkin, niin turhakejuttu koko vaalit?

Näinkö se menee?
Onneksi ei. Tämän päivän hyytävä kolmetuntinen Salon Torilla oli vallan hyvä kokemus. Mutta selvää oli, että moni jutteli kiinnostuneina ja otti tyytyväisenä materiaalia vielä kotiinkin luettavaksi.
Tyytymättömyys nykytilanteeseen oli silmniinpistävä. Eikä se suinkaan aina kanavoitunut PS:aan. Avoimella mielellä ihmiset halusivat keskustella.

Onkin muistettava, että huolimatta tavasta, miten jatkuvilla gallupeilla aivopestään ihmisiä, ovat ne pelkkiä katteettomia mielipiteitä toistaiseksi. Yhtään ääntä ei ole vielä annettu. Siksi vasta alkaneet tai alkamassa olevat kampanjat tulevat varmaan eri tavoin heiluttamaan galluppeja. Siitä voi olla varma.

Miksi muuten eduskunnan nykyiset puolueet haluavatkaan uudella vaalilailla säätiöidä itsensä ainaisiksi? Entä miksi PS on niin vahvasti nostettu pinnalle? Koska oikeisto - jonka hallussa media on - tietää ja tuntee nahoissaan ihmisten suuren tyytymättömyyden, on pelko oikeasta politiikan käänteestä suuri. Jotta näin ei tapahtuisi, on oikeiston kannalta edullista antaa juuri PS:lle se rooli, se kanava, jolla uskotellaan ihmisille, että protesti toimii. Ihmiset uskovat politiikan muutuvan kun  näpäytetään ns. isoja puolueita ja kannatetaan PS:aa.

Mutta voi voi! Miten tulevatkaan ihmiset pettymään!
PS on jo nyt saanut kokoomuksen sylikoiran roolin  - sen, joka sopii ja kelpaa hallitukseen, koska sillä ei ole mitään omaa poliittista ohjelmaa. Vain Soini. Ja kopioidut tekstit. Jos kokoomus pitäisi Soinia todellisena vastapoolina, ei se ottaisi sitä edes mukaan hallitukseen.

Vaan mikä eniten kummastuttaa, on, että myös SDP ja Vas ilmoittavat jo voivansa olla samassa hallituksessa PS:n kanssa. Siis jo nyt ennen kuin ko. puolue on mitään konkreettista esittänyt. En ymmärrä katteettomia suunnitelmia, joilla nyt ääniä jotku kalastavat.

Sanon uudelleen: Voi voi voi, kyllä tulevat ihmiset vielä pettymään, jos galluppien mukaan elävät!.

1 kommentti:

Jokke Karjalainen kirjoitti...

Erittäin hyvä kirjoitus ja tärkeästä asiasta! Huhtikuun seitsemänteentoista päivään asti kaikki on mahdollista.