torstai 10. helmikuuta 2011

KANSALAISTEN KOMMENTTEJA

Aamulla hain nipun lennäkeitä, joissa kerrotaan neljän eri puolueen neljän naisehdokkaan 'yhteispoliittisen kampanjan' ensimmäisestä tapahtumasta. Meitä on Niina Vihreistä, Taru demareista, Li vasmmistosta ja minä kommunistien listalta. Sopivasti erilaisia ja silti joltain osin samanlaisia. Siis termi yhteispoliittinen tarkoittaa, että kampanja on yhteinen, politiikkansa toki kullakin omansa.
Ja äänestäjät käyvät jututtamassa, tenttaamassa, tapaamassa - ja arvioivat ulkoparlamnetraarisesta puoolueesta (SKP) hallituspuolueeseen  (Vihr) ja kahteen (sd, vas) oppositiopuolueeseen. Kenen politiikka maistuu??

Ajatuksena on madaltaa ihmisille sitä kynnystä, miten astua poltiikan joukkoon - sillä läheskään kaikki eivät huomaa tai ymmärrä, että jokainen leivänpalanenkin on sitä poltiikkaa. Ja tulemalla tähän tapahtumaan saa samalla kertaa neljä näkökulmaa!

No, hain siis oman osuuteni. Kiersin alueemme kaupat, apteekin, pankin, pikku putiikit, kukkakaupan ja siinä niitä jo menikin ŕunsaasti.

Mutta kun kiinnitäessäni niitä joku tuli jo viereen lukemaan, annoin toki käteen ja sain innostuneen kiitoksen. Nuori nainen piti ideaa hyvänä ja otti oman taloyhtiönsä ilmoitustauluille muutaman kiinnitettäväksi. Toisen kaupan ovella vanhempi rouva kysyi: 'puhutaanko siellä köyhän ihmisen asiaa ollenkaan?' No kutsuin erityisesti tapaamaan minua, niin on aikaa jutella siellä ja voin anataa kotiin luettavaakin. Tuo vaatimaton nainen oli varsin tyytyväinen ja totesi, että täytyy varmaan tulla kun on noin lähelläkin!

Tuntuma ihmisten kanssa keskustellessa vahvistuu, että nykyinen eduskunta ei kiitosta saa. Ihmiset niputtavat kaiken samaan. Mutta keskustelemalla selviää, että on niitä muitakin vaihtoehtoja!

Ja tänään kun maailman pisin - 50 m. pitkä - lasku luovutettiin Kataiselle, ja samalla julksitettiin SKP:n veropoliittinen ohjelma, näkyy SKP jo YLE:n uutissivun kärjeässä.

Perjantain Tiedonantajalla saa avitettua ihmisiä taas lisää niin lauantaina torilla 10-13 kuin ma tuolla neljän naisen kirpparitapahtumassa Martin Kulttuuriolohuonella.
KYLLÄ TÄMÄ TÄSTÄ - ja huomenna saan 200 kassia valmiina.

Ei kommentteja: