lauantai 2. huhtikuuta 2011

pakko kertoa...TEHYN HAUSKA VAALIPANELI....

tapahtui torstai-iltana:

Tehyn 'syrjintävaalipanelista' tulin minulle yksi kauden parhaita vaalitilaisuuksia!  
TS:n ex-päätoim. Aimo Massinen oli puheenjohtajana ja aloitti tenttaamaalla taloutta panelisteilta; kun kierros käyty tutuin fraasein, hän kysyi haluaako yleisöstä joku tähän talousasiaan....ja näinhän pääsinkin heti alkuun suoraan prof. Haaparannan artikkeliin edellisen pvän TS:ssa. Hän torjuu ja kumoaa VM:n / Kataisen väitteet kestävyysvajeesta väärin lasketuiksi ja toteaa, että Suomen velkaisuusaste ja kestävyysvaje ovatkin vallan olemattomia. Kysyin pitkän pöydän takana olleilta panelisteilta, ovatko he valmiit ottamaan professorin julkaisemat näkökulmta ja kommentit huomioon ja jättävät omaan arvoonsa Kataisen/VM:n  puheet. Kaikki olivat asiasta ymmällä eikä uskaltanut ottaa edes kantaa uuteen tietoon josta kerroin....
- Massinen osoitti sympatiaa mulle kysymyksestäni,  ja jo toisen kysymyskierroksen perään antoi taas puheenvuoron. Sen tehdäessään Massinen totesikin antavansa puheenvuoron 'illan viralliselle opponentille'...

- Näin minusta tuli itseasiassa illan eräänlainen 'stara' ja sain monessa asiassa esittää asiantuntemusta, sillä niin heikkoja olivat mielestäni monen ehdokkaan vastaukset sekä minun että Massisen kysymyksiin. Uskallan todeta, että kyllä on kevyttä ainesta.
No, kukaan ei tuntenut tuota Haaparannan artikkelia tai sen pvän pääkirjoitusta aiheesta, ja kun kun esim. Kaija Hartiala (kok, ex kj. ja lääkäri) yritti laina-asiaa paisutella, Massinen perusteli lisää mitä olin kysynyt...(!!)

Ilta oli vuosikausiin todella yksi hauskimpia ja kiinnostavimpia paneleja; itse asiassa sain sieltä yleisön joukosta tokasta pöytärivistä melkein paremman roolin kuin yksikään edsukuntaryhmän panelisti!!
Useimpien puheenvuorot olivat niin sisällöltään kuin esityksenäkin mielestäni varsin heikkoja. Osa jopa puhui kuin itselleen jotain mumisten pää alas papereihin katsoen...

Parasta kun tuo ex - kj Kaija Hartiala oli pukeutunut saman punaiseen takkiin kuin minun iso hartiahuivini, ja hänellä oli myös punaiset silmälasin kehykset, kehuin miten kaimalla on paitsi vallan fiksu nimi, todella hyvän värinen takki ja lasit, mutta miten siitä huolimatta olen vahvasti eri mieltä vanhusten hoidon tasosta ja tilanteesta,  kaikki remahtivat iloisesti nauruun. Ja alkoi uusi kierros vanhustenhuollosta, kun osoitin vähän muuta mitä panelistit ensin puhuivat.

Kun panelistit olivat illan päätteeksi pitäneet loppupuheenvuorot, sain myös automaattisesti viimeisenä sellaisen. Kiitin panelisteja hirtehisesti värikkäästä keskustelusta (juuri oli joku todennut, että kaikki niin samanmielisiä ) ja totesin, että oma loppupuheenvuoroni onkin jatettuna kirjallisena pöydissä jokaisella! (Tein 2-sivuisen informaatiolennäkin, asiaa täynnä olevan siitä artikkelistani, joka on myös TA:n sivulla kohdassa teoria/ ja siellä alaspäin rullaamalla juttuun 9.3. kk)

PS. Lopuksi kävin viemässä myös Massiselle tuon 'loppupuheenvuoroni', mies katsoi sitä nopeasti molemmin puolin, ja nyökkäsi kun sanoin, että siinä kovaa faktaitetoa, ja taittoi sen visusti povitaskuun...

1 kommentti:

Jokke Karjalainen kirjoitti...

Loistavaa! Kyyneleet silmissä luin tätä kirjoitusta. Niinhän se on, kuten monta kertaa todettua, asiakysymyksissä meikäläiset ovat ihan ylivoimaisia – ja Sinä jos joku olet hyvä siitä muistuttamaan!