perjantai 15. huhtikuuta 2011

KIVA JA SOSIAALINEN KEINO RAKENTAA KAMPANJAA

Viikkojen kuluessa olen keskustellut todella kymmenien ja taas kymmenien ihmisten kanssa.  Moni ihminen on todella antaumuksella jäänyt juttusille, käymään läpi ajan ilmiöitä, menneiden vuosien politiikaan seurauksia ja tämän päivän elämänkokemuksia niihin liittyen. Kuten pari päivää sitten  kirjoitin täällä, voisi niistä rakentaa vaikka anonyymeja novellinkaltaisia kertomuksia ihmisten arjesta ja hädästä.

Tosi innostuneita näkökulmia vaihdetaan usein puolin ja toisin.
Varsin usein olen huomannut oikein sen, milloin juttukumppani on aidosti samaa mieltä ja moni asia yhdistää keskusteluamme. Siksi olenkin rohkaistunut ottamaan seuraavan askeleen. Kysyn, missäs päin asut, ja siitä usein tiedän jo, onko meidän materiaaliamme siellä jaettu.
-   Ja kun kysyn, haluaisitko ottaa muutaman lehden ja pudottaa naapurin laatikkoon tai luukusta sisään, ovat kaikki, joilta olen sitä kysynyt, myös ottanut kuka muutaman, kuka kymmeniäkin lehtiä/lennäkeitä. Se on ollut aivan uusi tapa rakentaa verkostoa, joka ulottuu aivan uusiin kortteleihin, asuinalueille, yhteisöihin. Se on myös ollut oiva tapa antaa ihmisille mahdollisuus osallistua kampanjan tekoon.

Oletan, että tämänkin jutun lukee nyt joku teistä, joihin olen saanut tutustua ja jotka ovat tulleet tällä tavalla mukaan kampanjarinkiin.
-   Se on uusi mahdollisuus monelle tässä tilaneteessa, jossa paineet saada käänne hallituksen politiikkaan ovat todella suuret.
-   Mutta toteutuuko muutos, jos nykyiset eduskuntapuolueet vain vaihtavat paikkaa ja jatkavat edelleen.
-  Sitä ei tottavie se osa kansaa halua, joka nykypoltiikan myllyssä on tullut pahimmin jauhetuiksi.
Toivon voivani keskustella näöiden ihnmisten kanssa uudelleenkin...kuten nyt jo on joidenkin kanssa tapahtyunut aivan sattumalta. Ensin jossain vaalitilaisuiudessa, sitten kadunkulmassa lehtinippu kainalossa. Mutta näin se uudenlainen verkosto rakentuu. Tavataan taas! Niin yleensä keskustelu päättyykin!

Ei kommentteja: