tiistai 19. elokuuta 2008

Selvä kuin vesi?

Illalla oli taas paikallisen sosiaalifoorumiverkoston avoin palaveri. On käynnistetty syksyn paikallisfoorumin valmistelu ja tehtiin myös joitain uusia henkilövalintoja. Puheenjohtajana jatkaa tästä syksystä eteenpäin Miira Oksanen Joonas Laineen siirryttyä 'riviaktiiviksi'. Talpoudenhoitaja-asiaan palataan vielä.

Vesi vanhin voitehista!

Vesi on näillä näkymin syksyn sosiaalifoorumin teemana Turussa, 15.11. lauantaipäivänä Työväenopistolla.
Vesi on asia, joka puhuttaa niin paikallisesti kuin globaalisti.
Sen merkitys näkyy niin ympäristöasioissa, taloudessa, ihmisten terveydessä kuin viime kädessä suurena poliittisena asiana.
Miten Coca-Cola-firma imi Intiassa pohjavedet laitoksiinsa, miten USA:ssa yksityistetty vesilaitos nosti veden hinnan niin korkealle, ettei tavallinen ihminen selviydy vesimaksuista...
tai miten Turun Seudun Vesi on rakentamassa huikeaa kangasharjun kautta suodattavaa vesisysteemiä uhaten samalla koko valtaisan pohjavesialuetta - kuulematta kansalaisääntä tai noudattamatta edes EU - direktiiviä, joka ei suvaitse kyseisenkaltaisia hankkeita pohjavesialueilla!

Näihin teemoihin - ja varmaan moneen muuhunkin palataan siis marraskuussa, mutta lokaalin ja globaalin osion väliin rakennetaan myös erillinen ajanjakso, johon eri järjestöt voivat rakentaa tärkeäksi näkemästään aiheesta työpajat ja pienfoorumit.

Näihin asioihin palataan syksyn mittaan, kunhan mm. Malmön sosiaalifoorumi syyskuun puolivälissä on ohi.
Jos olet kiinnostunut asiasta, seuraa tätä blogia syksyn ajan - tai ota yhteyttä!

Ei kommentteja: