keskiviikko 27. elokuuta 2008

Media toimii...

..taas ....ja varsin tasapuolisestiko????
Joitain esimerkkejä.

Vuoden mittaan on varmasti varsin vahva osuus TV:llä siihen , miten Perussuomalaisten kannatus on noussut.
Ei ole juuri viikkoa, jolloin ei pj Soini olisi jonkin asian tiimoilla tuotu studioon tai hänen peräänsä kamerat menneet. Hänestä on selvästi tehty se opposition ääni, joka nyt maassa puolustaa köyhiä! Mutta tilaa löytyy mitä ihmeellisimmissä asioissa Soinille - politiikan ulkopuoleltakin, joten trendi on selvä!

Osasyynä on varmaan myös se, ettei sen paremmin vasemmistoliiton kuin demarien osalta pontta kunnolliseen oppositiopolitiikkaan löydy. Mutta tarpeellista on PS:n nostaminen myös siksi, että politiikassaan oikeaa ja todellista vaihtoehtoa esittävä SKP halutaan peitota vääjäämättä.

Ei turhaan pelätä sitä, että SKP:n tunnukset ja politiikkaan tavoittavat pienituloiset ihmiset, jotka tänään sinnittelevät entistä enemmän. Ja mm. Paras-hankkeen päätöksissä on kuitenkin PS ollut yhdessä rintamassa mukana, kun asia eduskunnassa päätettiin. Omalta osaltaan tappamassa sen myötä pieniä kuntia ja syrjäseutuja. Mutta pääsipä Soini taas eilenkin aamu-TV:hen, jossa oli tilaa ja aikaa solvaista SKP:tä ja Hakasta ilmoittaen näiden valehtelevan asioissa. Näin sai SKP : kin kyseenalaista julkisuutta, jonka Soini hatusta tempaisi.

Entä paikallisesti?
Turun Sanomat kertoi eilisessä lehdessä maanantaisesta vuokratalomielenosoituksesta kuin se olisi ollut Vasemmistoliiton juttu pelkästään. Kuitenkin mielenosoittajia oli muita enemmän kuin VAS:n ihmisiä, joista paikalla enin osa olikin valtuutettuja lehteen kuvattavana.

Samoin on Turussa nostettu kuntavaalien puolueiden mielipiteitä ja kamppailua kaikkien muiden osalta paitsi SKP:n. Nyt ei päde enää sekään, ettei SKP:llä ole ryhmää valtuustossa, sillä sitä ei ole PS:lläkään! kuietnkin se on nostettu turkulaisessa kuntavaalikamppailussa valtuustoryhmien rinnalle - SKP:ta ei nosteta useista yhteydenotoista huolimatta. Kuitenkin mm. ehdokasmäärässä painimme samassa sarjassa PS:n kanssa, ja olemme myös valtakunnallinen puolue, jolla on useissa kunnissa valtuutetut!
Kaupungin virallisella vaalisivustolla on myös SKP sivuutettu täysin, vaikka silti olemme saanet kutsun vaalilautakuntiinkin viime vaalien pohjalta! SKP:tä ei sivustolle ole nostettu useista yhteydenotoista huolimatta!
Tästä kaikesta voin vain vetää johtopäätöksen, että taas kerran on vahvistunut linja, jossa kommunistit ja liittolaisensa halutaan vahvasti vaieta. Silloin eivät äänestäjät osaa edes hakea ehdokkaitamme!
Ja Turussa kun vaalityössä on nyt vuosiin ennätysmäinen meno päällä, uusia ihmisiä, kaikenikäisiä ja täydellä innolla! Mutta siksi se muita varmaan pelottaakin!

Viikonloppu ja julkisuuskynnys?
Saapa nähdä, ylittääkö viikonloppuna edes mahtava Vastavirtafestivaali ja SKP:n 90-vuotisjuhlat julkisuutta huolimatta huippulaajasta ja erinomaisesta ohjelmasta, kansainvälisistä vieraista - mutta ennen muuta yhtenä maamme vanhimmista edelleen toimivista puolueista!

Sen toiminta ja kamppailu jatkuu vaikka media miten vaikenisi - ei sen toiminta loppunut 20- ja 30-luvuillakaan jolloin sen toiminta oli julkisuudessa kielletty, eikä Aarne Saarien ja Arvo Aallon kumppaneineen tekemästä rajusta hajotuksesta 70-80-luvilla. Sen toiminta ei loppunut vaikka maailmalla julistettiin kommunistien toiminnan päättyvän NL:n hajoamisen myötä.

Median vaikenemisesta huolimatta ja sen vuoksikin jatkamme entistä laajemmalla rintamalla!
Eilen ja toissa iltana oli pari hyvä palaveria ja jälkeä alkaa pian näkyä entistä laajemmin.
Tänään ja huomenna on lehtikampanjamme taas Turussa kahdessa suuressa lähiössä, jaossa tuhansia lehtiä ... ja viikonloppuna juhlimme Helsingissä Vanhalla Ylioppilastalolla!
Tavataan siellä!

Ei kommentteja: