maanantai 18. elokuuta 2008

Nyt on jo aika.....


...itse kunkin tehdä vakaa ja vankkumaton päätös lähteä mukaan Helsinkiin Vastavirtafestivaaliin. Ajankohta on kuun viimeinen viikonloppu ja paikka hensligissa Vanhalla ylioppilastalolla. Tuiki tarkka ohjelma, erittäin mielenkiintoinen sellainen kaiken lisäksi löytyy mm. SKP:n kotisivuilta.

Monia osuuksia voisi tässä yhteydessä esitellä, mutta NYT teen sen varsinkin eilisen naisverkostomme päätökseen liittyen koskien verkostomme osuutta.
Juhlasalissa on teemalla "Työväen tyttäret railakkapäät" vuosikymmenten varrelta uutta ja tuttua asiaa. Kirjailija Marja-Leena Mikkola puhuu aiheesta "Hertta on valttia" Hertta Kuusisesta, yhdestä maamme merkittävimmistä naispolitiikoista - vääjäämättä.
Tutkija Päivi Uljas selvittää mitä tapahtui, "Kun Suomi punastui".
Nämä aiheet vievät erityisesti naisten mutta koko työväenliikkeen käymään kamppailuun tasa-arvosta, oikeuksista, sosiaaliturvan kehittymisestä.

Menneistä vuosikymmenistä tullaan tähän päivään ja sen haasteisiin - mm.mitä kätkee ja piilottaa Sata-komitea niin naisilta kuin miehiltä? Aihetta klaaraa Emmi Tuomi.
"Mitä on tehtävä?" - kuten klassinen kysymys kuuluu. (Lenin)
Tai että "Jottan tarttis tehrä" kuten eräs turkulainen valtiomies on sanonut.

Kun ottaa huomioon lukuisat kansainväliset ja muut aiheet koko viikonloppuna ensi vuoden hiihtokeleistä Nokian Bochumiin ja Kemijärvi - liikkeeseen, on syytä tulla läheltä ja kaukaa paikalle!

Käy ihmeessä ja tutkaile koko seminaariohjelma - ja kannattaa jäädä myös upeaan juhlaan sunnuntaina alkaen klo 15.00. Silloin alkaa SKP:n 90 - vuotisjuhla kaikella arvokkuudellaan!
Ja taiteilijakaarti on mittava ja kattava!
Kuuluisa ja taitava - vieraista ja Sinusta puhumattakaan!

Tavataan!

Ei kommentteja: