torstai 28. elokuuta 2008

Kokoomus yksityistämässä taas....

....terveydenhuollon toimintaa.
Elokuun 13. pvän kokouksessa oli Heikki Pälve (kok) - Lääkäriliiton miehiä - esittänyt Klaus Rytöhongan (kok) kannattamana, että kaupunki kilpailuttaa yhden 15 000 asukkaan terveysaseman.
Pälven takana on MedOne - tai päinvastoin - mutta privaatissa on kytköksiä.
Lautakunnassa on Pälve muistanut aina jäävät itsensä MedOne-asioissa!

Tällä kerralla lautakunnassa tehtiin asiasta äänestyspäätös, ja nyt asiaa kannattivat vain Pälve ja Rytöhonka. Vielä taannoin meni päivystyksen yksityistäminen toisella mallilla - nyt taisivat monet pelätä vaalien läheisyyttä!

Mutta tosiasiassa kokoomus yksityistää ja lujaa.
Vahvasti sen etupiireihin liittyy kaupungin vuokratalojen myynti. Niistä käytävässä kamppailussa olen ollut jo vuoden aikana monesti mukana, eikä suotta. Toistaiseksi. Mutta mitä on jatkossa tulossa, sen vain voimme nähdä.
"Kaikesta huonosti tuottavasta pitää päästä eroon, kuten kiinteistöistä jotka eivät tuota riittävästi"
"Kaupungissa on säästöjen aikaansaamiseksi kunkin hallintokunnan vähennettävä tilojensa käytössä 5% ."

- Siihen liittyen edelleen puhutaan Varissuolla kirjastotalon alakerran muuttamisesta nuorisotilaksi, joka ajatuksenakin on jo täysin mahdoton. Siis suurella alueella, jossa monikulttuurisuus on silmiinpistävää ja väestön keskuudessa on paljon työttömyyttä. Kirjasto jos mikä on monille linkki maailmaan. Aina ei edes internetistä ole siihen! Kirjasto, maksuton kulttuuripalvelu kuuluu säilyttää Varissuollakin entisen laajuisena.

400 000 euron alennus - siis lahja gryndereille!

- Entä miten onkaan, kun pitkittyneen kaupan seurauksena kaupungin kiinteistölautakunta oli valmis tinkimään 400 000 euroa aikaisemmasta kauppahinnasta- siis lähes puoli miljoonaa euroa - kuuluisasta Jokikadun kiinteistöstä - entisestä taiteilijoiden ja Työväenopiston työtiloista.
Kaupan toinen osapuoli on ei enempää eikä vähempää kuin NCC Rakennus OY ja YH Länsi OY .
Niistä ollaan ympäristöineen rakentamassa korkealuokkaisia senioriasuntoja rikkaille eläkeläisille jokirantaan kirkon kupeeseen....

*************************

Siis terveydenhuoltoa ulkoistetaan, gryndereitä lahjotaan edelleen, hallintoa ja toimia ympätään yhteen ja haetaan säästöjä esim. Varissuon kirjaston tiloista!

Mutta muistakaa ihmiset!
Valtuustosopimuksessa on kokoomuksen kanssa demarien, kepun, kristillisten, ruotsalaisten ja vihreiden peukalonjälki! Kannattaako kannattaa heitä?

Ei kommentteja: