lauantai 16. elokuuta 2008

reilusti viikko

....vierähti keski - Euroopasta tulleiden sukulaisten majoituksessa, opastuksessa, ruokkimisessa, tulkkauksessa ja ennen muuta lasten kanssa leikkimisessä. keskimäärin kymmenen ihmistä kerralla, viimeisenä päivänä eli eilen illalla kaikkiaan parikymmentä, joista puolet alle 8-vuotiaita, yksi 11 ja loput vähän varttuneempia...Vipinää riitti aamusta iltaan...yötä myöden.

Etukäteen oli hankintoja, organisointeja, tavaroitten kuljetuksia, majoituksen järjestelyjä eli lakanoita, tyynyliinoja ja muuta paikoilleen .... kaikenlaisten tarvikkeiden kuljettelua 40 kilometrin päähän. Siellä oli toki mukavaa, saunominen ja uiminen kylmässä Itämeressä kuten sanonta kuului, ne olivat jotain.
Ainakin lapsille.
Ja juttua riitti. Varsinkin veljeksillä, jotka harvoin näkevät.
Oli mukava jutella myös Lianen ja Nicolen kanssa. kesäkuusta on kulunut jo viikkoja.
Heino ja Thomas touhusivat lasten kanssa, tai Thomas luki aina yömyöhään valvoen Turun hyllystäni löytämiään kirjoja, erityisesti kaksi Saksan työväenliikkeen historiaa.
- Kertoi muuten uusien asioiden auenneen vasta nyt, mm. paljon perusteellisemmin aiheista Rosa Luxenburg ja Karl Liebknecht kuin ennen konsanaan. Oli tyytyväinen siitä.
- Ihmettelipä. miksi hyllyssäni näitä kirjoja on. No, siinäpä se. Terveiset vinkistä Sekkelle vuoksien takaa.

Tänään oli lähtöhetki. Klo 6.30 lähtivät Turkua kohti ja satamaan. Joonas toki olisi jäänyt vuodeksi meillekin, täällä kun on jo monta kaveriakin valmiina. Joonas täytti heinäkuussa 5 vuotta. Pikkupojat Joonas, Johannes, Onni ja Matias halasivat eilen illalla ihan kovasti kun tajusivat, että on lähtö edessä. Näki selvästi, miten lapsilla tunteet tulöevat jo vahvasti esiin. Samalla kertaa hauskaa ja ikävää. Ja miten Matilda 5 v. ihaili koko illan
Juliaa, 11 v. Silmiinpistävästi melkein henkeä haukkoen.

Mutta kaikki loppuu aikanaan. Maanantaina menevät töihin monet: Nicole paikalliseen sairaalaan takaisin sis.osastolle oh:n hommiinsa, Heino taas laajalle alueelle Berliiniä myöten ölypoltinhommiin, Thomas kuormurin rattiin autobahneille, Anja täällä sosiaalitoimeen...ja alkaapa Juliallakin koulu jo ensi torstaina 20.8.

Me loput, - Gotthard, Friedhold, Liane, Paulo ja bloginpitäjä - jatkamme näitä muita hommia, joista ei makseta pientäkään palkkaa. Vain murusia eläkkeinä.
************************
Nyt alkaa taas arki, vaikka huomenna sunnuntaina se merkitseekin matkaa Helsinkiin. Siellä pidämme Demokraattisen naisverkoston hallituksen kokousta, esillä mm. Vastavirta-festivaali ja sen ohjelmassa erityisesti seminaari Työväen tyttäret railakkapäät. Tietysti huomenna katsastamme myös naisten vaalityötilannetta.
Lähtee viestejä piireihinkin aiheesta. Mutta siitä sitten tarkemmin.








Ei kommentteja: