torstai 21. elokuuta 2008

Mukavaa menoa kaiken päivää

...vaikka selvää politiikkaa onkin. Voisi joku kauhistua moisen kesäpäivän menoa, joka eilen turkulaisille kommunisteilla, kommunistisilla nuorilla, Työväen Eläkeläisillä ja edellisenä iltana dem. naisille oli yhteensä
Meitä oli koolla viidessä erillisessä tapahtumassa eilen ja tiistai-iltana reilusti toista sataa osallistujaa!
Ei huono, sanoisi joku. Siihen on helppo yhtyä!

Nuorimmat olivat nippa nappa parikymppisiä, vanhin konkari yli kahdeksankymppinen. Mutta yhtä kaikki yhteiseen hiileen puhallettiin ja lujaa.

Tiistaina illalla dem..naiset tekivät Tiedonantajan tilauksia hyviin kohteisiin, mm.pariin kirjastoon, ja aiheesta haaste jatkui eilen illalla Kuuslahdessa. Kaikkiaan kymmenkunta tilausta tuli vuorokauden sisällä! Lisäksi naiset päättivät lahjoittaa piirin vaalikassaan tuke 2000 euroa, jotta saadaan kustannettua piirin vaalilehti syksyllä.

Eilen aamulla olivat SKP:n Turun piirin veteraanit koolla T-Talon 3. kerroksessa ja klo 10 ja käsittelivät niin SKP:n tulevaa 90-vuotisjuhlaa kuin vaalikamppailuja. Kello kaksitoista kokoontuivat Turun Työväen Eläkeläiset vielä kesätapaan kahviossa, ja kaikkiaan toista kymmentä bussipaikkaa ja lippua juhlaan teki tunnin sisällä kaupan.

Iltapäivällä alkoi kommunistinuorten organisoima kuntavaalikoulutus.
ensimmäisenä aiheena oli Miten kunta toimii, mikä se on.
Arto Viitaniemi
selvitti lakeja ja niiden suomia mahdollisuuksia paljon laajempaan demokratiaan kuin mitä nyt toteutuu. Todettiin, että on aika ruveta demokratian vahtikoiraksi. Eikä vain vahtikoiraksi vaan muutosvoimaksi. Paikalla oli parikymmentä kurssilaista, vaikka aloitus oli jo klo 16 ja osa oli vielä töissä. Mukana oli niin ehdokkaita kuin tukirinkiläisiä.

Illalla matkustettiin Kaarinaan Kuuslahden leirialueelle, jossa oli perinteinen SKP:n Turun piirin syyskauden aloitusseminaari.
Arto selvitti niin Georgia-Venäjä-tilannetta kuin SKP:n tulevaa juhlaa. Esillä oli tietysti myös vaalikamppailu ja sen tämän hetken tehtävät.
Illan lopuksi meni kaupaksi taas kymmenkunta lippua juhlaan ja bussipaikan varauksia ja tiedonantajan tilauksia tuli kymmenkunta!
Ilta päättyi saunomiseen ja makkaran grillaukseen, ja ilta olikin poikkeuksellisen kaunis suuren punaisen auringon laskun myötä.

Myönteisen arvion illasta antoi useampi ensimmäistä kertaa vastaavassa tilaisuudessa ollut ehdokas kuin myös nuoret, joita oli paikalla ilahduttavan monia. Tästä jatkamme!
Olisitko tullut mukaan?

Ei kommentteja: