maanantai 5. toukokuuta 2008

Kenen ehdoilla Turku kunnostautuu ?




Monin tavoin sompailee Turku sekä valtuustoryhmien väliseen 4-vuotissopimukseen liittyen, mutta myös siitä huolimatta. Myy kiinteistöjä, maksaa ylihintaa TYKS:lle perusteetta, kaavoittaa toriparkkia, kaavoittaa kallista musiikkitaloa, myy sijoittajille kaupungin vuokrataloja, esittää jälleen joukkoliikenteeseen maksujen korotuksia....

Nyt on Ruissalosta myynnissä yksi kaunis huvila, Tenhola.( kuvassa, kuva TS / Marttiina Sairanen) Se on 'yleishyödyllisessä käytössä' , Turun Työväenopiston oppilasyhdistyksen käytössä - ja ollut jo vuosikymmeniä. Se on ollut luonnon läheinen kesäpaikka meren rannalla monelle, kenellä ei kesämökkiin varat tai terveys yllä.
Lautakunnan demarijäsen vain voivottelee, että kyllä nyt taitaa kesäpaikalla olla huonot mahdollisuudet säilyä! Siis demarit taas mukana tässäkin!

Nyt siis taas - jatkona monille muille - on tämäkin Ruissalon huvila myynnissä
Mutta ei kenelle tahansa, vaan sen on nielaisemassa lisämaikseen AuraGolf - jota kaupunki muutoinkin mm. kasteluvesien maksuissa ja muissa on vuosien saatossa rahoittanut rutkasti. - Siis harrastukseen, johon harvojen rahat yltää.

Viimeisiä uutisia kaupungin omistamien kiinteistöjen myynnistä ovat toki huikeita:
Samaan aikaan kun se on häätänyt taiteen tekijät kadulle ilman uutta osoitetta, ja aiheuttanut monelle taiteilijalle todellisen kriisivaiheen ilman työmahdollisuutta, on kaupunki myymässä kulttuurin laitoksista mm. Wäinö Aaltosen museon ja Turun kaupunginteatterin.
Asiasta taannoin jo kerroinkin.
Sen sijaan kaupunki on rakentamassa uutta uljasta Musiikkitaloa maauimalan alapuolelle suureen kallioleikkaukseen: takana mäen päällä on maauimala.
Kapea suikale vihreää kalliorinnettä puineen pensaineen aivan maauimalaan vievän kapeahkon tien poskessa ollaan ehdotuksen mukaan varaamassa kongressihotellille ja asuintaloille!

Samaan aikaan uudelle sijoittajalle myytävät teatteri ja museo jatkavat toimintaansa vuokratiloissa. Tarkoitus on vuokratuloilla koota ko. kiinteistöjen kunnostus- ja ylläpitorahat sijoittajalle, joten miksi myydä?
Miksi olla sijoitusyhtiölle myymässä sellaista,jonka vuokranantajana se voi jatkossa sanella yksipuolisesti vuokran!

Siis kaupunki yksityistää jo kulttuurinkin!

Entä paljonko maksoi henkeä kohden taannoinen operetti Lentävä hollantilainen jokirannassa? Moniko siitä pääsi kalliiden lippujen kanssa osalliseksi? Eliittiväki kävi näytillä ja näyttäytymässä.
Mitä muuta olisi kyseisellä rahalla saatu järjestettyä kaikille kaupunkilaisille koko kesäkaudeksi?
Kenen ehdoilla - ja kenen rahoilla tehdään eliittikulttuuria.


Tämän illan teemat vaaliohjelmakeskustelussa: kenen ehdoilla?

Tänään illalla oli työstettävänä kaupungissamme tuleva SKP:n konkreettinen kaupunkikohtainen ohjelma.
Pohjana ja tausta - ohjelmana on kaikelle paikalliselle valtakunnallinen vaaliohjelma, johon voit tutustua SKP:n kotisivuilla.
Lähiaikoina voit kaupunkijärjestön vaalisivuilla www.komturku.fi tutustua paikalliseen vaaliohjelmaamme Turussa.
Tänään olivat yksityiskohtaisessa tarkastelussa kulttuuriasiat ja ympäristöasiat.
Alustavasti käytiin keskustelu myös paperilla olleista kaava- ja asuntopoliittisista asioista ja toisaalta terveys- ja sosiaalipolitiikan asioista.

Kumpaakin näistä jälkimmäisistä käsitellään tarkemmin seuraavalla kerralla tiistaina 13.5 klo 17 alkaen.
Mukana ovat ehdokkaat keskustelemassa ja suuntaamassa asioita.
Ylihuomenna asiakirja on kaupunkijärjestön vuosikokouksen kuultavana.
Sen jälkeen se lähtee kuntakierrokselle esittelyyn ja käsittelyyn alueille ehdokkaidemme matkassa.

Lähiöihin ihmisten luo: kamppailuun alueiden terveyspalveluista
Kevään korvalla kierrämme lähiöitä.
Ensimmäisiä paikkoja ovat Lauste, Jyrkkälä-Härkämäki, Varissuo ja Pansio-Perno.
Näihin kutsumme ihmisiä kuulemaan ja keskustelemaan mm. siitä, ovatko he tyytyväisiä uusin tuoreisiin terveyspalvelujen suunnitelmiin.
Kuntalaiset pannaan niiden mukaan kulkemaan entistä pidempiä matkoja. Osa ohjataan kokonaan jopa uusille asemille asiakkaiksi, kuten Lausteen asukkaat pois Varissuolta Mäntymäkeen.
Tällaisia suunnitelmia on lautakunnan listalla muutama viikko sen jälkeen, kun vasta oli asukastilaisuus
Pansiossa. Siellä ihmisille vakuutettiin, että ei palveluja heikennetä. Mutta uusi esitys ei ole muuta kuin heikennys
Lääkärin palveluja on joissain näistä vielä päivän tai parin viikossa, mutta ymmärtääkseni se aika menee resptin uusimiseen, kotisairaanhoidon potilaisiin jne., eikä varsinaista vastaanottoa saada järjestymään.

Kaikki tuo supistustoiminta annetaan vastaukseksi jäsen Lähteenmäen aloitteeseen palvelujen tasapuolistamisesta. Näin ne asiat saadaan kääntymään - liekö jäsen Lähteenmäki tyytyväinen kurjuuden jakamiseen, mene ja tiedä!
Ainakaan TYKS:n korotettujen, laittomien maksujen osalta ei Lähteenmäellä ollut kanttia vastustaa;
ehkä tämäkin suunnitelma, joka osoitetaan hänelle aloitteeseen vastaukseksi, tyydyttää jäsen Lähteenmäkeä. Varsinkin, kun itse nykyisin itse asuu alueella, jossa toiminta pelaa ehkä parhaiten Turun terveysasemista.

Mutta kommunistien kanta on toinen;
Lähipalvelut ovat tarpeen, sillä ikääntyvät ihmiset eivät bussiin kaiukki pääse, taksiin ei riitä rahat, mutta alueelliselle asemalle voisi kävellä rollaattorilla.
Kaupungin henkilöstöpolitiikka ja palkkapolitiikka on pantava kuntoon niin, että saamme tänne tarvittavan määrän hoitohenkilökuntaa ja lääkäreitä.
Sitä ei nyt Turussa tehdä.
Mutta nyt on ihmisten kanssa oltava liikkeellä asian korjaamiseksi.
Maksuja on Turkukin korottamassa, mutta palvelut heikkenevät.

Niin, että kenen ehdoilla tämmönen kaupunki kunnostautuu.
Ei ainakaan minun, eikä monen kaverinkaan.

Ei kommentteja: