maanantai 26. toukokuuta 2008

Maailma kylässä....

oli tapahtuman nimi Helsingissä viime lauantaina.
Turussa oli tapahtuman nimi Mahdollisuuksien tori. Omassa mittakaavassaan se oli varsin kiintoisa ja monipuolinen anniltaan.
'Ruokaa ei aseita' - ryhmä tarjosi ruokaa vapaaehtoisella maksulla. Toiset puolestaan tarjosivat taidetta, kätten töitä, maistajaisia, monen moista.
Paljon oli jaossa lehtiä, joiden osalta meidän teltallamme oli upea menestys. Perjantaiset Tiedonantajat menivät tuota pikaa todelliseen kiinnostukseen, lisäksi jakajilta kaduilla haettiin käsistä mm. edellistä teoria ja politiikkalehteä jonka kannessa kuva ja banderolli 'Toisenlainen Eurooppa on mahdollinen' - tuntui vetoavan kaiken ikäisiin ihmisiin.

Kävipä myös parlamentin tekstiviestimies teltallamme ja ihmetteli ääneen, että vieläkö tämmönenkin lehti ilmestyy. Tutki käsissään hyvän aikaa Tiedonantajaa, ja aina valpas toimittajamme näppärästi sai tilanteesta kuvan. Taustalla komeilee suurin kirjaimin viime vaalin banderolli ' Jako uusiksi'.
Lohkaisipa joku siitä, että mahdollisuuksien torilla on kaikki mahdollista.
Meneeköhän Iiken äänet uusjakoon vai pannaanko syksyllä valtuustopaikat uusjakoon?
Mene ja tiedä.

Huonompi ei ollut eilisen päivän saldo kuin mattonpesureissukaan.
Viikonvaihteessa tuli taas kaksi uutta ehdokasta; toinen viittä vaille valmis kemisti, toinen opiskelee suomalaisugrilaisia kieliä, joten laajalti käy kohta tietotaito ehdokkailla.
Viime viikolla tuli myös tuo maahanmuuttajaperheen, kahden lapsen isä - leipuri - yrittäjä - kahvilanpitäjä sekä edelleen viime viikon saldoa on myös nuorekas isoäiti Lausteen suunnalta, aktiivinen eläkeläinen, nippa nappa 60 vuotta.

Nähtyä ja koettua!
Tapahtumapaikka lauantaina Turussa oli kävelykaduilla.
Suurella lavalla veti yleisöä puoleensa aluksi railakkaan reipas musiikillinen Sukkasakkiteatteri, vallan mainio lastenteatteriryhmä, joka esittää lapsille, mutta tekee myös musiikkia lasten kanssa yhdessä.
Kun lavaesiintyminen päättyi, meni teatteriväki lettipäineen ja kirjavine peppisukkineen ja instrumentteineen nuorisokeskus Vimmaan jatkamaan.
- ' Lopputuloksena me tehtiin ihan oikea laulu, ja sitten seuraavalla kerralla jossain se laulu esitetään meillekin' - intoili Matias, ekaluokkalainen innoissaan. Samaa mieltä oli pikkusisko Matilda.
Toisaalla esitti kapoeira-ryhmä taitojaan viime vuosisadalta peräisin olevan brasilialaisten orjien vapauteen pyrkivää tanssia. Se kaikki ei taitavimpien osalta ollut ihan vähästä. Ja mukaansa tempaava rytmitys monenlaisilla rummuilla antoi kuin vauhtia esitykseen.
Edelleen oli esillä joku itämaisista taitolajeista, taisi olla itse judokajoukkoa, joka valkoisin asuin kadulla esitti taitojaan.

Tuntikaupalla ihmiset nauttivat värikkäästä menosta, aurinko paistoi, mutta tuuli yritti tehdä lehtipinoista lentolehtisiä.
Lopputulos oli huikea päivä. Kaikin puolin.

Myös omalla teltallamme, jonka otsaripaa komisti 'ensiesiintymisellä' myös banderolli www.komturku.fi

*********************

Pari seuraavaa päivää saattaa tämä blogin tekstitys olla pienellä katkolla.
Lähden aamutuimaan - hups, neljän ja puolen tunnin kuluttua - reissuun.
Perillä pitäisi olla verkkoyhteys käytössä, joten palailen sieltä asioihin uudelleen.
Ja parin viikon kuluttua taas tältä rakkaaksi käyneeltä kotikoneelta.

Mutta pidetään yhteyttä!
Kommentoi sinäkin kevään tuntoja!
Alkavathan ne koulutkin pian olla jo loppu?
Siis tosi kesä alkaa silloin!
*********************
Tekstin alussa oleva kuva : viime vuonna iranilaisten kurdinuorten tassiryhmä esiintyy Turussa mahdollisuuksien torilla.

Ei kommentteja: