keskiviikko 22. syyskuuta 2010

17 000 turkulaisen terveydenhuolto aiotaan yksityistää !! Ja kaupungin rahaa palaa...

Turkulaisialla on jo liiankin kanssa kokemuksia toimimattomasta päivystyksestä sen jälkeen kun se yksityistettiin. Mennä ei sinne saa ellei ole aikaa etukäteen varannut. Luukulta on monet käännytetty - kuten ihmiset kertovat.
- Käsketään mennä huomenna terveysasemalle, vaikka esim. kipu olisi kuinka kova, ja vaikkei ole mitään takeita siitä, että sinne saa huomenna aikaa.

Alunperin oli selvääkin selvempää, että alati vaihtuvat lääkärit käyttävät enemmän erilaisia tutkimuksia, labraa ja kuvantamista, jolloin käyntiä kohden hinnat nousi. Sitten piti panna kustannuksille ehkä kapulaa rattaisiin. Nyt keino on käännytttää muualle vaikka potilas kokee olevansa avun tarpeessa. Ei ainakaan tule kustannuksia päivystyksen piikkiin.
Kun kulkee päivystyksen ohi labraan tai läpi esim. omalle terveysasemalle, on päivystys yleensä täysin tyhjä.
- Jos oma asema ei vedä, eikä rahaa yksityiseen ole, pitää kärsiä, sillä apua ei tahdo päivystyksestä saada.

Kyse on edelleen siitä samasta firmasta Attendo Medone, jonka terveydenhuolloon johto ja lautakunta antoivat toimia taannoin ilman voimassa olevaa sopimusta ja laskuttaa koko yli kolmen kuukauden ajan - siis ilman kenenkään päätöstä, että palveluja ostetaan.
Asia paljastui vasta lautakunnalle, kun esittelijä joutui sen totetamaan samassa yhteydessä, kun firma ilmoitti korottavansa palkkioita!

Nyt varmaan saman firman piikkiin on jo jossain sovittu uudet kaksi yksityistettävää asemaa. Lääkärit vaihtuvat tuhka tiheään, sen uskon ja uskallan vannoa. Asiaan voidaan aikanaan palata, jos ulkoistaminen toteutuu.
Tänään illalla on asia lautakunnasa ja mahdolliseen kilpailutukseen menee aikaa niin, että kuulemma ensi syksynä vois toiminta alkaa!!!!!!!

NYT KANSANLIIKKEELLE JALKOJA!!!!!

Ei kommentteja: