torstai 2. syyskuuta 2010

Sixten Korkman ja seuraava hallitus

Etlan toimitusjohtaja Sixten Korkman loihe lausumaan A+ -studion ohjelmassa 1.9. työnantajan ja elinkienoelämän saleista lähtöisin olevia asioita, joihin on syytä pysähtyä. Teemana oli pohtia minkälaista tulevaisuutta on talouden näköpiirissä. Tuleeko seuraavaa lamaa, minkälaisena ja koska.

Mikä jäi korviini päällimmäisiksi soimaan? Korkman korosti erityisesti, miten erityisessä asemassa maamme seuraava hallitus tulee olemaan. Näin siksi, että se joutuu hänen mukaansa ratkaisemaan sellaisia asioita, jotka tulevat vuosikymmeniksi vaikuttaman kansalaistemme elämään. On jatkettava voimakasta saneerausta ja huolehdittava julkisen talouden osuuden laskemisesta.

SIIS MITÄ?
Se on suora ilmaus siitä, että nyt toteutettu todella kovan linjan epäsosiaalinen talous- ja budjettipolitiikka
tulee saamaan jatkossa vielä lujempia otteita. Niiden ennustetaan vaikuutavan ihmisten elämään vuosikymmenten ajan. Leikkauksia ja supistuksia on tulossa siis ihmisten arkeen:
* Perusturva tulee kataisten tulilinjalle
* Eläkkeet, palkat, työttömyystuet ja opintorahat joutuvat leikkauksen kohteeksi
* Julkista sektoria karsitaan entisestään ja terveydenhuolto, koululaitos ja vanhustenhuolto yksityistetään lopunkin edestä. Se on sitä kilpailutusta.
Kaikkea tätä Korkman tarkoittaa.


ENTÄ SITTEN?
Se merkitsee yhä pahempaa eroa köyhien ja rikkaiden kesken. Suomessa on jo nyt köyhyys syventynyt pahiten verrattuna muihin OECD-maihin. Köyhien tilanne on entistä huonompi, toimeentulojonot kasvavat, leipäjonot ja diakoniatyön asiakasmäärät kasvavat. Mukaan tulee kokonaan uusia asiakasryhmiä
TÄTÄ siis lupaa elinkeinoeloämän edusmies. - Lupaa kokoomusvetoisessa politiikassa yhä tiukempaa jatkoa.

NE TYÖVÄENPUOLUEET?
Samaan aikaan media on valjastettu sponssaamaan  gallupein, haastatteluin ja uutisin Timo Soinin puoluetta ja soinilaisuutta - eihän perussuomalaisilla puolueena mitään vaihtoehtoa oikeasti ole tarjottavissa. Se on yhden miehen puolue kuten Vennamon SMP aikoinaan.  Eikä se siitä jatku. Mutta Soini rakentaa Hallamurtoineen protestipuolueen roolia, vaikka ei pyrikään politiikan suunnan korjaamiseen pienituloisten hyväksi.
Se on nähty.

Sisäministerin paikkaa havitteleva Soini olisikin valmis panemaan maamme maahanmuutto- ja pakolaispolitiikan tanskalaiselle tasolle. Rasismi ja sen seurana uusfasismi saisivat laillisen ministeritason puolestapuhujan - nykyiset kun ovat olleet vähän varovaisia. Siihen tarkoitukseen olisi Soini joukkoineen sopiva työrukkanen.

Perussuomalaiset julistautuivat viikko sitten myös työväenpuolueeksi.
Se seuraa kokoomusta tässäkin. Se kai on hyvä lähtökohta hallitusyhteistyölle oikeiston kanssa.
Oikeisto ja ääriainekset.

Mutta ne eduskunnan työväenpuolueet sitten ihan aikuisten oikeesti - missä ne ovat?
Vihreät ovat Suomessa olleetkin monia eurooppalaisia sisarpuolueitaan enemmän oikealla - ja kaiken kukkuraksi Haavisto avasi jo oven Natollekin.
Demarit ovat varsinkin ay-liikkeessä jo pitkään olleet työnantajien kanssa samassa kelkassa - eihän nyt edes 29.9 se ole järjestämässä maassamme mitään, vaikka ympäri Eurooppaa on suuri mielenosoituspäivä. Ei Urpilainen halua rikkoa siltaa hallitukseen jos niikseen kävis vaalien jälkeen.
Vasemmistoliitto on jo julistautunut pienyrittäjien puolueeksi, ellen väärin muista Arhinmäen viestiä.
Kun tuo työväen edustaminen lepää Soinin ja Kataisen harteilla, ei ole Korkmannilla hätää päivää luetella seuraavan vaalikauden hallitusohjelman pohjia - siis sen, jota jo amerikkalainen mainostoimisto on luomassa.

Mikä on maan työväen, vähäosaisten vastaus?

Ei kommentteja: