keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Sittenkin SAK lähtee mukaan...

KUN KRIITTINEN AY-VERKOSTO ON OLLUT ASIASSA TARPEEKSI AKTIIVINEN.
Nyt kaikki ammattijärjestöt jäsenineen kamppailuun mukaan.


MUTTA kamppailu ei ole yksin  ay-väen. 
Julkiset palvelut ovat kansalaisten perusturvaa, jonka purkamisesta kärsivät kaikki pienituloiset ja köyhät. Maassamme on alle köyhyysrajan eläv iä jo reilusti yli 10 % - he ovat ensimmäisenä kärsimässä leikkauksista. Siksi tapahtumia ja mielenosoituksia järjestettäessä ei saa unohtaa kutsua mukaan eläkeläisiä, opiskelijoita, erilaisten kansanliikkeiden aktiiveja.
Onhan jo eurooppalainen sosiaalifoorumi-liike keväällä päättänyt osallitua tähän kamppailuun.
Nyt kaikki terveyspalvelujen, vanhustenhuollon, päivähoidon, opetustoimen, kirjastojen, julkisen liikenteen puolustasjat liikkeelle. Tämä asia on yhteinen!



Eurooppalaisena toimintapäivänä 29.9. vastustetaan leikkauksia

SAK - 07.09.2010 - 11:54
EAY järjestää syyskuussa Euroopan laajuisen toimintapäivän.
Eurooppalaisen ay-liikkeen Euroopan ammatillinen yhteisjärjestö EAY (European Trade Union Confederation, ETUC) järjestää 29. syyskuuta 2010 eurooppalaisen toimintapäivän.
Toimintapäivän päätapahtuma on Brysselissä talousministerien kokouksen yhteydessä järjestettävä mielenosoitus, jonne odotetaan jo 100 000 osallistujaa. Päivän teemana on No cuts, more growth – Ei leikkauksia, lisää kasvua.
Ay-liikkeen huolena on, että julkisten menojen leikkaukset voivat johtaa työpaikkojen vähentymiseen ja lisääntyvään sosiaaliseen turvattomuuteen. Pahimmassa tapauksessa menojen karsimiset voivat johtaa epävarmassa ja haavoittuvassa taloustilanteessa Euroopan uuteen lamaan.
Suomessa toimintapäivänä järjestetään erilaisia paikallisia tempauksia, kuten toritapahtumia ja keskustelutilaisuuksia.
EAY:n jäseniä ovat Suomessa SAK, STTK ja Akava. EAY:hyn kuuluu noin 80 eurooppalaista keskusjärjestöä ja yhteensä reilut 60 miljoonaa jäsentä

Ei kommentteja: